onsdag 6 april 2011

Grått idag...


Idag blev det inte ngt gjort utomhus, trist men vädret började illa och sen tog jobb och lite senare lättjan över, men jag kunde konstatera att snödropparna blir fler och fler varje år och att om länge kommer lunden vara helt  täckt av vårens tidiga budbärare.


Jag hoppas verkligen på en toppendag i morgon, sol och värme så jag kan komma igång att vårstäda ordentligt och detta behövs verkligen.


Och nu börjar det bli dags att gräva bort den döende buxbomen, jag har inte funderat ut vad jag ska ersätta den med med ja buxbom känns ju dumt även om jag ska tillverka nya plantor av de som verkar klara sig i svampangreppen. Men gången här kommer nog att brytas upp och kanske inte bli fullt så stram, typ låta perennerna komma in i gången och mjuka upp den mkt. Gäller att se framåt. :)

9 kommentarer:

slottsträdgårdsmästaren sa...

Lavendelhäck?

Anonym sa...

Nja, försök med buxbom igen.
Leif

Hannu på Kinnekulle sa...

Bra tanke men för skuggigt Lasse, he he he Leif...

Skogseva sa...

Jag hade gråtit blod om min buxbom dog! Nu har jag mest storbladig i min trädgård och den lär klara sig bättre - eller?
Måste det vara en häck kan det inte vara en böljande gång kantad med en och samma sorts (pålitlig och ickedöende!) växt. Och så andra högre perenner innanför. Jomen det bestämmer vi!

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo den storbladiga klarar sig bättre, nä ska inte vara häck utan perennerna ska få leta sig in i gången, kanske med buskar som sällskap.

Maria sa...

Snödroppar är bara så härliga, å vad jag längtar hem när jag ser den bilden! Gillade för övrigt din utställning med snödroppar på Trädgårdsföreningen, den var en fin start på våren. :)

Marie Lithén sa...

kalasmycket snödroppar redan tycker jag, avis avis...

Kati i Vadensjö sa...

Funkiakant!

Anonym sa...

Har buxbom som fått angrepp men sedan återhämtat sig och fått blad igen medans andra bara tvär dör. Jag surar :( finns det ingen bot o bättring alls för det här? Jag har letat på alla möjliga sidor men hittar ingenting..............