söndag 22 maj 2011

Mellanblom...


Just nu är det skralt med överdåden i trädgården, våren har så gott som blommat över och sommaren ligger i sin linda. Visserligen slår äpplena ut en efter en och ger en ljuv försiktig blomning, men tycker inte att det surrar så mkt som de borde om luften.


Och samtidigt inser jag hur fort det går men så mycket upplevelse det redan har varit, nu väntar snart efter syren. Härliga tider det med. 


I festplatsen har kejsarkronorna gjort sitt, björkarna har grönskat å snart är det högsommar även här. 


Här har även det vita brudhallonet just börjat att blomma, en klar favorit som inleder nyponrosblomningen.


Allt är fortfarande vitt och rosa nu, tur att jag satte tagetes i kruka så jag får en färgklick i alla fall. Herregud jag har nog inte haft tagetes på typ 15 år, ligger nog i tiden nu. :)

6 kommentarer:

Lena sa...

22 maj 2011

Sådan underbara bilder. Kvällsljuset måste vara något alldeles extra på Kinnekulle. Grönskan är som jag tidigare sagt, obeskrivlig. Vad är hemligheten med den?

Tur att vi ligger lite efter er, vi har syrenblomningen kvar!! Nu är det dags att leta efter liljekonvaljer. Har aldrig kunnat bestämma vilken av syren eller liljkonvalj som är allra vackrast, de kommer på 1:a delad plats, med både sin doft och skönhet.

Jag skulle tro att det finns mängder med liljekonvaljer på Kinnekulle med den rika marken.

Efter våra försommarbesök på Kinnekulle har platsen kommit in i mitt hjärta totalt. Det är en underbar plats som sprudlar av skönhet, inspiration, livsglädje, kanske vemod ibland, konstnärlighet mm.

Denna underbara plats på jorden är minst sagt värd att bevaras i varje minsta vrå.

Njut av försommaren allt det går för innan man vet ordet av kommer den mörka årstiden återigen.

Anna Vattenkanna sa...

Jag bara älskar dina kaxiga tagetsebaljor! 2011 - tagetensens revival, hehe.

Kram Anna Vattenkanna

Fia sa...

Det dr vita brudhallonet var ju helt ljuvligt!
Och att inte så mycket blommar, det gör det inte här heller, men bladen, dom är ju som finast nu innan allt övergår till (ungefär) samma gröna nyans. Bästa tiden ÄR nu.

Vårträdgården sa...

Tagetesfärgerna är underbara!

Anonym sa...

Jag ska aldrig mer ha tagetes, ska icke bjuda in mördarsniglar. För några år sedan hade sniglarna "tagetesfrossa", enbart stjälkarna stod kvar.
Nix,aldrig mer.

♥ Hannele på Hisingen sa...

brudhallon
vilket vackert namn