söndag 1 maj 2011

Peter Korn


I går var det nördlördag hos Peter Korn i Eskilsby.


Så klart att detta bara handlade om växter, 


växter,


och växter.


Och visst det var ju meningen med lördagen, så vi var jättenöjda och handlade så mycket nördväxter och rariteter som det bara gick.   


Men det var inte just det där med föredrag och shopping som gjorde dagen, vi fick en guidad visning av trädgården. Och jag hade ännu inte varit där så detta såg jag fram emot, jag har givetvis sett bilder, läst och hört talas om det.


Men jag var helt oförberedd på att hans trädgård är en "världsdel", det är inte en trädgård, det är ngt helt annat. Klart det är en trädgård men hallå det stökar till det i huvet på mig, allt är handgrävt, bort och ditforslat.  


Och var man än står är det ett jätteprojekt på gång, alltså jag blev bragd ur fattning, mållös och jag vet inte... Det finns ingen mening att göra en analys på det som hände i mig i går, men i dag håller jag på att planera min ravin, akta dig Peter du får konkurrens! :)


Man vandrar från norrsluttningar till söderhällar till mjuka fuktiga skogslundar och över allt är det planteringar eller planteringar på gång. 


Jag älskar när människor går sina egna vägar och har du ännu inte varit här, så åk hit! Det gjorde jag å nu startar ett nytt projekt i min trädgård, gött med inspiration! 

8 kommentarer:

M/S Design sa...

Har varit på föreläsning med Peter K. och det var riktigt inspirerande han har sån energi.
Nyfiken på vad han inspirerat dej till.
Mariana

Luzula sa...

Igår ruin - idag ravin. Det tar sig :-P

HelenJ sa...

Att besöka Peter är alltid en omvälvande upplevelse! Jag var där för två år sedan och är säker på att det hänt massor sedan dess...

Inger R sa...

Du beskriver verkligen Peters Trädgård på kornet Hannu.

Anonym sa...

Peter Korn är helt fenomenal:) Han har satt Eskilsbyn på kartan genom att gräva där han står. Yo

konferens göteborg sa...

The west coast looks good place, as a person goes on a holiday he want to get relaxed and like to have good food and nice ambience and atmosphere. hence this place look as perfect as one want. even conference can be held as good as possible ...
konferens göteborg

♥ Hannele på Hisingen sa...

jag har bara lyssnat på Peter men inte varit där...

Helens trädgård sa...

Låter som en helt perfekt dag, handlat och upplevt.

Var till Peter förra året och ska dit nu igen i slutet av juni :=)

Ha det bäst!