fredag 24 juni 2011

Midsommarafton


Oj som det blev, eller ja det är ju inte över men dagen startade med en klippstädrivstart, klippte bokhäcken mot vägen och tog tag i min underbara matkällare som legat för fäfot i några år. Eller sen när jag hade den katastrofala översvämningen och 1/2 trädgården kändes som att den flöt bort, i matkällaren stod pappersäckar fyllda med sågspån, inte så mysiga när de var indränkta. Så jag blundade och förträngde matkällaren... 


Men så hände det ngt med mig idag, eller det har nog grott ett tag eftersom jag är så sugen på att göra en vinkällare och ska jag hinna att fylla den och att vinet ska hinna få ngn ålder innan den ska drickas måste jag börja nu, man vet ju aldrig när man bestämmer sig för att bli nykter! ;) Jo det är hela kalkstensskivor... Sorry. ;)


Och efter damsugning, sop och lite skurning var det dags att börja fylla källaren, jag har typ en bra bit kvar men snart så! Hur som kändes det väldigt skönt att jag äntligen tog tag o problemet och nu längtar jag efter att få lägga ner vinteräpplena som ska ätas till ju, grymt, potatis med. :) 


I trädgården har jag inte hunnit göra så mkt, men faktiskt den klarar sig bra utan mig.


Och framsidan har nästan skapat sig självt förutom formen då, och jag bara älskar denna långa blick. 


Kanske inte älskar denna ogjorda gången lika mycket, men det tror jag kommer att bli sommarens projekt att få i ordning på den och grusa upp, dock tycker jag att förfallet är ganska härligt och att rosen Alba Maximia ändå blommar. 


Jag upplever denna midsommar som otroligt blommande och nävorna i storrabatten prunkar fortfarande överdådigt.


Kantnepetorna (100st) som jag planterade i våras har ännu inte hunnit att växa till seg, men vänta ni till nästa år, då jäklar!


Rosenträdgården börjar också att brilljera nu till midsommar och nu blir det bara bättre för varje dag i ett par veckor, sen är den över för i år.


Och kanske har buskkålen blivit min midsommarfavorit, det vita molnet dominerar trädgården och var jag än står så finns den med i blickfånget, jag måste plantera fler så att trädgården lyser galet i bröllopsvitt kring midsommar. Nu har jag korkat upp rosén och snart ska jag på fest, och kom i håg att det som man inte mins har inte hänt ( citerat en face book vän) så ha en härlig midsommar-. :)

8 kommentarer:

Inger sa...

Åh så mycket fint hos dig:)
Glad Midsommar!

Alen Trädgård sa...

Ha det så trevligt på festen/Monne

Fia sa...

Underbara bilder som vanligt. Vad heter nävan du har ihop med irisarna i storrabatten?
Ha en riktigt go midsommar!

Renate sa...

Härliga midsommarbilder från din vackra trädgård.Ha en skön midsommarafton.

"Infing" sa...

Härligt Hannu, ha en toppenkväll!

Hannu på Kinnekulle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lena sa...

Hlet fantastiskt trädgård! Anar dock arbetet bakom, men det är ju som det sägs, vi trädgårdsmästare är ju de lyckligaste människorna.

Anonym sa...

Halloj. Tycker mkt om din blogg och ditt avslappnande sätt att sköta din trädgård! Tack för inspirationen! Men jag undrar en sak...du skriver att du satte 100 st Kantnepeta. Hur finansierar du det här med din trädgård egentligen? Alltså, allvarligt talat. För EN Kantnepeta hos min trädgårdshandlare kostar ca 45-50 kr och då hundra...tänker mig då att det knappast var de enda växterna som du köpte då?