onsdag 3 augusti 2011

Om i går va i dag...


I går fotade en tidning mat här hos mig efteråt dukade vi upp resterna och åt kvällsmat...


Rosmarinsrostade kräftor med rödvin är ngt av det bästa jag vet, njöt njöt och önskade att det va i kväll!


Till detta serverades grillat surdegsbröd med färskost, ja ja ska fixa lammbiffar till i kväll... ha det gott!

14 kommentarer:

Marie Lithén sa...

rostade...med rödvin eller rödvin till? vilken tidning?
Ser så galet gott och sommrigt ut!!!!!!

Moments of photography sa...

Mums!! Blir det i Allt om Mat kanske ? :)
Det är väl denna helgen det är kräftpremiär....

Pia sa...

Det ser fantastiskt gott ut, underbara bilder. Vilket fantastiskt arbete du har :)

Trädgården på Höjden... sa...

Det både låter gott och SER gott ut. Mumma!

Hälsar Åsa

Alen Trädgård sa...

Nja, insjökräftor är inte riktigt vad jag vill ha men HAVSKRÄFTOR!!! DET gillar jag:)) Fast det SER gott ut;) Ha det gott/Monne

Hannu på Langeland sa...

På söndag Marie! :) Lovar de blir görgoa, och som sagt funkar med rödvin! :)

Karin SKARA sa...

Inga dåliga rester det inte.
På måndag slänger vi i de första burarna här, för att se om Amerikanarna överlevt vinter.
Karin //

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vad GOTT det ser ut!!!!

Har läst dina tidigare inlägg om buxbomdöden. INTE kul Lider med dig........ Usch så tråkigt. Känner att jag har tusen frågor kring hur du gjort och hur det har gått för dig. Har precis upptäckt att jag har smittan i nyplanterad buxbomhäck. BLÄ!! Å jag som inte ens bor 'söderöver' utan bor i Sundsvall. I dag gräver jag upp 100 nyplanterade och troligtvis 100 till också. Tror dock jag upptäckt det hela ganska tidigt. Men alla tecken finns där. Stämmer med alla bilder på nätet också. Nu när jag är i färd att 'sanera' så gott det går har jag en liten undran över hur du gjorde. Å det gäller hur mycket jord du tog bort. Har läst att man ska ta bort ett jordlager också. Å det ska jag göra, men på hur stor yta egentligen från det smittade? Hur gjorde du?

Min största vånda annars just nu är att man (jag) aldrig kommer att bli av med smittan. Att den kommer finnas kvar i något mikroskopiskt litet korn någonstans och blomma upp när som helst och slutligen ta kål på all buxbom i trädgården....

/Charlotte

Hannu på Langeland sa...

Ja du Charlotte, jag bryr mig inte om att göra ngt speciellt, plockar bort buxbom efter hand men sätter inget nytt. En del av häckarna är jättefina och jag hoppas på en starkare klon, men ja ja... Tråkig utvecvkling men sann, det gäller att se det som en ny möjlighet.

Hannele på Hisingen sa...

dräglar på tangentbordet..

n o r d i n g å r d e n sa...

Vackra bilder, dögod mat , vilken livsnjutning!!!

Gunilla Arneström sa...

Vilken dröm att äta "insjökräftor"
snygga färger,men rosmarinrostade aldrig hört talas om eller smakat.
Skall jag rosta i ugn eller stekpanna med rosmarin ?
Svara gärna så jag kan pröva denna läckerhet.

Hannu på Langeland sa...

Kräftorna har jag rostat i panna med olivolja och färsk rosmarin, en het panna och snabb uppvärmning.

Gunilla Arneström sa...

Tack för tipset !Nu har jag prövat ovanstående kräftsmak.Lite annorlunda får jag säga smakade verkligen rosmarin eller doftade mest !Jag tyckte kräftorna blev lite hala av olivoljan. Jag hade västerbottensröra på brödet ,helt suveränt