tisdag 8 november 2011

Färskost


Fick en förfrågan om hur jag gör min färskost, tror jag har skrivit om det förut med men här kommer den igen. Låt 1l naturell (KRAV) yoghurt rinna av i ett kaffefilter över natten, kasta vattnet och lägg massan i en bunke. Kör 1 kruka basilika, en bukett persilja en vitlöksklyfta slätt i en mixer och blanda ut med ostmassan. Tillsätt rapsolja, salt och peppar. Blanda väl.


Jag håller med om att det inte ser så kul ut på bilden men detta är heller inget snyggt matfoto, bara en info. Jag har den till bröd i stället för smör eller kemiska lightprodukter... Jättegott till kokta rödbetor, skockor och allt annat man kan komma på i den banan. Vill du inte mecka med yoghurt funkar Phialelphia ost med, dock dyrare och inte KAV då...  Osten håller lika länge som det står på yoghurtpaketet.


Jag har färskosten på mina mackor och jorå den finns där under bråten, tjing!



5 kommentarer:

Iréne JB sa...

Kanske skulle ta och göra lite färskost då :)

Hannu på Kinnekulle sa...

Japps det tycker jag!

AnnelieiGeneve sa...

Hej. Vilken rolig blogg du har! Vattnet som blir över kan man ha och baka med om man känner sig väldans ambitiös en dag. Hälsningar, Annelie.

Anonym sa...

Det heter vassla och är fint i brödbaket - synd att kasta!

Hannu på Kinnekulle sa...

Ja men så klart man kan ha det i baket, men jag bakar ju så sällan...