onsdag 25 januari 2012

Nostalgisk...


Städ, skur och sorteringsprojektet pågår för fullt i huset, hittade en bildmapp med diorna till Rimfrost och trädgårdsdrömmar min första bok. Klart jag blev sittande och tittade lite på bilderna, inte utan att jag undrar hur allt gick till... Då hade jag inga litterära ambitioner och boken var bara ett kort projekt som jag gjorde då, sen gick ju allt en annan väg och nu en trave böcker senare kan jag konstatera för mig egen skull att jag nog tänkte rätt då. Det har varit en lång resa och den ser inte ut att avta i framtiden heller, hm på ett slumpmässigt vis och bra personer som ville jobba med mig, och med boken har det blivit ett gott och varierande jobb som jag har skapat själv. En person jag borde tacka särskilt mycket är min redaktör Ingegärd Bodén, det var hon som "stred" för Rimfrost på förlaget, den stack ju ut på den tiden och liknade inget annat som man hade sett då. Att jag fortfarande jobbar med Ingegärd är självklart, och i höst gnuggar vi nya trädgårdsknölar mellan hårda pärmar, fast dit är det ju ett tag kvar så klart... Nu skura lite till...

17 kommentarer:

M/S Design sa...

Kommer ihåg hur glad jag var när jag läste den, en frisk fläkt var den.
Mariana

Asia i Wojtek sa...

I regret that in Poland you can not buy your book.

Anna sa...

TACK för att du skrev dina böcker.

Alen Trädgård sa...

Jag måste erkänna att jag aldrig läst några av dina böcker;( Får bli en ändring på det nu när vi "känner" varandra hahaha. Ska se om jag kan få tag i några. Ha det gott/Monne

Susie på Stjärnarve sa...

Då har man något trevligt i bokväg att se fram emot tydligen.....

Peter Gaunitz Landskapsdesign sa...

Med facit i hand var det ju en himla tur att du satte igång med det där rimfrostiga och ambitionsfria kortprojektet. Annars kanske det inte hade blivit en Hannu att hålla av och förfasas över!
Funderar och hälsar, Peter

Kerstin sa...

Det var den boken som fick mig att intressera mig för och börja med trädgård.Det var då jag började drömma om en egen trädgård. Nu har jag en trädgård och boken är fortfarande min favoritträdgårdsbok som jag läser då och då för stämningen skull. Tack för att du skrev den.

Växthusmadam sa...

Den är fortfarande en av mina absoluta favoritträdgårdsböcker! Den är trädgård i anarkiform!!! Hälsningar från Växthusmadam

Hannu på Kinnekulle sa...

Äh Monne ingen fara det finns så mkt mer att läsa!
Att förfasas kan höra till ett av livets glädjeämnen Peter, gött det! Jag minns fortfarande citronerna, men en massa annat gott med så klart!
Roligt att ni har hängt med ända sen starten. :)

Gunilla Arneström sa...

Oj,oj vilken vilken snygg bild(foto)Både det gamla och vackra blommor.Jag har enbart bläddrad i en bok som du skrivit.Skall nog investera i något ex.skall fundera på vilken.Jag avundas inte dig din skurning,förstår att det känns "gott" efteråt

Anonym sa...

Blogga mer!

Hannu på Kinnekulle sa...

Tack alla vad fina ni är. :)

Lusthuset sa...

Den boken gjorde att jag "upptäckte" dig hannu. jag tyckte och tycker fortfarande mycket om just den och återkommer till den då och då. Sedan dess har jag nog följt dig och kommer att göra det i framtiden också. Go Hannu Go!!

Carin Rapp sa...

Vackert! Ser framemot den 11 Februari :)

Anonym sa...

Vad fint du skrev om din redaktör, schysst när någon ger cred till någon viktig som inte är så synlig i sammanhanget.Jag är beroende av din blogg, den enda jag egentligen följer, äh, jag är beroende av hela Hannu, du inspirerar med dina livsval.

♥ Hannele på Hisingen sa...

man behövde inte känna sig så konstig själv, när man läste dina underbara böcker ;)

Susanne sa...

Jag har läst flera av dina böcker och tycker att de är fantastiska och inspirerande, men just Rimmfrost och ..... har jag läst flera ggr.man är i och med boken och känner hela tiden. Har köpt den till många personer som jag tycker mycket om.