tisdag 3 januari 2012

Nyårsveckan.


Nyår styrde jag norrut och körde till Åre, Dagmar hade mojnat men så klart att det kom en annan snöstorm i stället...  


Men det gick bra att köra andå och jag älskar känslan när man närmar sig Åre och hela Olympiaområdet ligger och välkomnar mig med upplysta backar.


Och i Olympabackarna finns Gästrappet som var ett av mina mål denna gången, på bild ser det löjligt ofarligt ut. Irl är det för mig en utmaning, tidigare har jag åkt 1/2 backen ner, men denna gång gällde hela backen!


Första dagen lämnade lite att önska vad det gällde väder och liftar, många stopp och lite sol...


men å andra sidan var det skidor som gällde! Jag brukar inleda säsongen med skidskola 1 eller 2 timmar och detta gjorde jag i Åre. Hyrde 2 privatlektioner med målsättning att ta mig ner snyggt och levande för Gästrappet. Dock ville jag också fixa men lite andra grejer första lektionen och andra lektionen föreslog skidläraren en annan utmaning för mig, att åka i skogen! Han påstod att jag skulle ha väldig stor nytta av just den övningen, herregud så många träd det finns i en skog att åka in i. Dock åkte inte in i några träd och till slut ficka jag lite snits på åken... Jo det var jättekul också.


Men de övningarna tog mig inte närmare till Gästrappet! Backarna och liftsystemen började att stänga på em och jag tänkte åka bakvägen en transport ner till Byn, tog stora liften upp till toppen av Gästrappet och skulle ta mig därifrån på snälla transporter till Stjärnbacken, dock var den transporten stängd, riktigt stängd! Alltså det betyder att det bara finns en nerfart och det är Gästrappet, jag stod ett tag och tvekade på krönet men det fanns ju ingen annan väg ner så det var bara att ta sig ner, sjukt brant i min värld men branten är väl ok, det är storleken (längden) på backen som är utmaningen, dock kunde jag efter ett tag sträcka på ryggen och konstatera att jag helskinnad hade tagit mig ner för Rappet! WoW! 


Morgonen därpå var jag taggad och åkte morgonloppet i Rappet kl 08°°, härligt med orörd backe och ganska ensam. 


Till nyårsaftonen kom så äntligen solen, det förändrar känslan...


Och just sådana här dagar vill man att de inte ska ta slut, men men njuta är kort och vinterdagarna lika så i norr, jag har inte varit uppe så tidigt ännu så jag kände verkligen av de korta dagarna, orkade ju åka hela tiden!


Glädjemönster i snön...


I Åre by 'är det så klart alltid mysigt men speciellt nu kring jul med all belysning och snö så klart!


Nöjd med dagen kunde jag betrakta Gästrappet och känna att jag hade segrat lite över den, nästa gång kanske jag öser ner i backen. 


Kvällen inleddes under en stjärnklar himmel med bubbel i glas och pol, en fantastisk måltid och långa nattasnatter till länge efter slaget. Detta var dessutom en av de måltider som kommer att återfinnas i min mathimmel, sällan sällan man blir serverad ngt så genomlagat och gott. Tack Marie.


Nyårsdagen tog jag det lite lugnare i backarna och nöjde mig med mindre sådana...


Dags att lämna Åre, kolade in Gästrappet igen och där var morgonåkarna, kändes sådär men men alla har vi en verklighet att ta hand om... Gästrappet är den högraste backen, ja ja det ser ut som det sluttar, ha ha...


Vädret på hemvägen påminde mkt om vädret på uppvägen och när jag väl var hemma var snöbristen 100%. God fortsättning alla.

8 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

God fortsättning till dig också Hannu:) Det verkar som om du verkligen haft det skönt i Åre, måste kännas underbart att utmana sig själv och "klara" det:)) Ha det gott/Monne

slottsträdgårdsmästaren sa...

God fortsättning Hannu. Jag ska absolut ge mig på Gästrappet när jag kommer till Åre...om jag nu någonsin kommer dit.

Iréne JB sa...

Vet inte om jag åkt Gästrappet. Maken som åker allt, fast allra helst utanför pisten har självklart åkt i den. Skogen och utanför pisten är hans favoriter, själv törs jag inte för alla träd :)
Får väl se om det blir något åk i Gästrappet i år. Snobbrännan ska definitivt få besök av mej iaf, för den minns jag som riktigt rolig. Sedan får väl barnen bestämma, förra året var Röde Orm och Rödingen deras favoriter (plus självklart Björnland med figurer).
Önskar dej även God fortsättning på det nya året.

samson sa...

GOD fortsättning,vist är det en skön känsla när man har övervunnit sin rädsla även om den var liten i det här fallet
Ha det så gott,maggan

Marie Lithén sa...

underbart att få finnas i din mathimmel
Nästa gång öser vi ner för gästrappet tillsammans:)
kram

billan sa...

Det spritter i skidbenen när jag läser ditt inlägg. Härlig semester du haft. Skidor, god mat och trevligt sällskap.....kan inte bli bättre!
Måste säga att jag blir otroligt nyfiken på vad Marie bjöd på för smaskens:)
Må så gott!

Anonym sa...

Jag vill också åka Rappet i Åre!!

Tack för att jag fick göra det via dig!
Underbart är snö!

♥ Hannele på Hisingen sa...

kul, maken planerar att åka till Italien med sonen... även där finns snö