lördag 18 februari 2012

3 dagar...


I år tog jag sportlov i 3 dagar och åkte upp och hälsade på kompisar i Sälen, skidåkning har det ju inte blitt så mycket av på Kinnekulle så nu skulle jag väl ändå få. Möttes dock av en vinande snöstorm, men det gjorde inget eftersom det var kväll och jag skulle på kalas, en skön kväll med goda skratt och mat väntade. Och sportlovsstämningen var på topp. :)


Första morgonen uppe med solen och tittade förväntansfullt ut på snön, dock syntes det inte med på Hundfjället var det storm. Man fick staka sig ner för backarna, grrrr...


Så vi stakade oss till Tandådalen och där var det mindre blåst i backarna, dagen blev skön med många åk, dock inga hopp. Dock undrar jag om inte Sälensvart är Årerött, ja ja det spelar ingen roll eftersom det ändå lutade.


Dag 2 visade sig vara en aningen tristare vad det gällde vädret, vindstilla i och för sig men tjock vit dimma gjorde att man knappt såg snön, jag övade mig på att åka fort utan att se eller blunda. Eller snarare att lita på skidorna och vad jag gör med dem utan att se konturerna på snön, jag gillar verkligen inte att inte se snön när jag åker. Dock var det en kanonbra övning för mig att lita på skidorna när jag gick upp på kanten och plöjde mig genom gupp och snövallar.


After ski hör så klart till när man har skidat en hel dag... Öl efter backen smakar galet gott!


Fjällfrukost men bra proteiner, kolhydrater, piller, cola och kaffe. :)


Sista dagen vaknade jag till en galet skön sol, vi hängde på låset i backen och var fulla av förväntan i liften på väg upp mot toppen, jag älskar just denna känsla när man kommit ganska högt upp och inser det goda man har framför sig.


Och det goda var 2 sköna timmar fyllda med gott manchesteråk och eftersom backarna är breda och många räcker manchestern ganska länge om man är uppe i tid, älskar manchester.


Okej det är inte några höga fjäll i Sälen, men man får ändå en skön vy uppe från toppen. I fonden skymtar Trysil, också ett skidställe jag skulle vilja uppleva. Det finns ett uttryck som lyder typ träna i Sälen och åk i Åre, visst visst sant men jag känner mig ändå fullmatad och skidlycklig efter den sista perfekta skiddagen och jag har ju ändå varit i större backar än Kinnekullebacken.


Och nu i dag är det vårvittring på Kullen, det regnar och snön kasar av taket, blir nog inget skidåk i dag dock, men julrosor och snödroppar finns redo under snön så det är vår på gång. :)

5 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Hannu
ser ut som du hade det bra iaf :)
har du släppt carvingen redan??

Anonym sa...

Jättebra teckning av dig:) Den utstrålar samma positiva energi som du själv!
Sälen duger gott till mig o nu vet jag att jag inte skall till Åre, för inte är jag nån fartdåre, hi,hi. Yo

Iréne JB sa...

Nu laddar jag för Sälen. Hoppas slippa den där tjockan, för det åker jag INTE i. Hoppas på sol och bra åk ihop med familjen. I år ska vi även testa Trysil en deg. Ska bli spännande.

Marie Lithén sa...

Nog är det så att svart och svart inte är riktigt samma sak. Men härligt är det ju med lite lut: ) Teckningen är klockren, gissar att du haft bästa humöret på resan :) Kram

Hannu på Kinnekulle sa...

Underbart var det Håkan och väldigt nyttigt med dimmövningen för min skidåkning. Äh Yo det handlar inte om farten, upplevelsen av fjället och kringsaker som kul på stan och annat. Väljer du mellan Sälen och Åre så välj Åre för upplevelsen och vyernas skull, finns många fina backar med gott glid som inte är branta i Åre med. Ja Trysil såg frestande ut från Sälenfjället, ta mkt bilder så vi får se. Ja Marie olika är det nog fast det kändes gott att tuta på i svart utan rädsla! Hade bästa humöret och trevligt sällskap att vara hos så det blev toppen, nu töar det här...