tisdag 28 februari 2012

En underbar dag...


I dag åt jag första lunchen ute i trädgården, solen lös och det var ca +15° på terassen. Då är det enkelt att njuta och lusten att resa sig upp och trädgårdsjobba var inte allt för hög. Dock måste jag få gjort en massa denna veckan eftersom det är fullmatat med jobb nästa vecka och sen i den här farten är det väl maj om tre veckor.


Min "prärie" behöver klippas ner och det blir bäst om jag trampar på jorden nu medan den fortfarande är frusen för precis under står en massa vårlökar på väg upp och dem vill jag så klart inte ha sönder.


I första anblicken kan det verka som ett hopplös projekt, det är ju hur mycket gräs som helst, men det är bara att ställa sig med vårsolen i ansiktet och ta i tu med projektet. En njutning det med, alltså med den värmande solen i ansiktet.


Vid björken är det halvvägs och en snabb kaffebelöning väntar.


Det tar faktiskt inte mer än ca 2 timmar att grovt klippa ner alla torra grässtrån, allt får ligga där det hamnar och mulna ner, det gör gott för jorden och jag slipper släpa stora kompostvolymer.


När jag planterade fältet valde jag två sorter av miskanthus, den röda 'Malepartus' och den gula 'Nishidake'. Detta ångrar jag lite nu eftersom jag tycker att den röda kommer på lite skam och det skulle göra gott att glesa ur lite, så mina planer är att gräva upp de gula och behöver DU mycket miskanthus 'Nishidake' så hör av dig, jag menar då alla plantor...


Fast ännu dröjer det tills det är dags att gräva upp dem och kanske kommer kejsarkronorna att blomma innan dess. Men det skulle vara synd att kasta plantorna på komposten...

14 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Annonsera om gräsen på Fb, då kan du ju tjäna lite kosing och kan köpa dig något annat roligt för pengarna:)) Ha det gott/Monne

Dagliljan sa...

Jag vill gärna ha, hur många kan det vara? Har jagat en stor post gräs att samplantera mina dagliljor med.....

Berit sa...

Så härligt att kunna vårstäda i trädgården..avundas lite. Här är det skidföre än:)
Ha en alldeles underbar tisdag!!

M/S Design sa...

Vilket jobb att gräva upp alla!
Antar att du kör med trimmer eller häck sax!
Nu gick det att kolla länken.

Hannu på Kinnekulle sa...

Gjorde så Monne....
Jag tror det kan vara ca 20 plantor, stora, typ ca 1 m diameter.
Berit hade det varit skidföre hade jag skrivit om en underbar dag i backen, nu är det dock inte så... ;)

Hannu på Kinnekulle sa...

Behöver bara gräva upp hälften M/S de röda ska vara kvar.

Puumuli sa...

Nä, lägg av! Här hos oss börjar det vara 50 cm snö och mer faller ner för var dag... Sådana bilder borde man inte få lov att publicera utan stora böter!

Ha en fin vecka!

Sari från Puumuli

Hannu på Kinnekulle sa...

Sorry Sari... ;)

tant Hannele på Hisingen sa...

att ligga så där, bra anledning att ha en trädgård :)

Anna-Maria sa...

Hade gärna hämtat gräs hos dig för jag har tänkt prova just det där gräset hos mig och även det röda men det finns de på närmare håll.Härligt med vår i luften, du är så välkommen att skotta snö från vår altan, det ligger sisådär 90 cm ;-)Ha det gott i solen!Jag ser fram emot bilder på prärien denna sommar.

Anonym sa...

kan man klippa ner elefantgräs nu?

Randi sa...

Har du redan klippt ner dina miscanthus? Får ta itu med mina i morgon. I år är de högre än någonsin....vissa "touchar" himlen...så majestätiskt att jag drar mig för att rasera allt. MÅSTE förstås!!!

margareta wårenius sa...

Luften är kylig och doftande vid skogsbrynet står ljust lysande miscanthus, gyllene som ett VASA-skägg.Sedan från den varma matosande köket går ut på trappan - lyser ännu VASA-skäget.
margareta

Päivi sa...

Hej grannen på andra sidan kullen!
Får du över några Miscanthus kommer jag och maken gärna och gräver upp dem hos dig. (Nära och bra!) Vi behöver lite större växter till vår stora - men än så länge - tämligen tomma trädgård. Kontakta oss gärna igenom vår hemisda Husaby Trädgårdsdesign bara, så kommer vi gärna och gräver.