måndag 14 maj 2012

Bra och dåligt...


I helgen grävde jag bort det mesta av min sjuka buxbom som jag kunde hitta, tror att jag hitills har grävt bort ca 40 meter vuxen häck, det känns ju lite surt men men...


Dock har jag lite tur just nu eftersom mitt avlopp grävs om, eller tur den som instalerade det missade lägga dit ett dräneringsrör och infiltationen har aldrig funkat, men nu så. Dock fick jag ett 2 m djupt hål som ska täckas över med jord, alltså en perfekt plats att begrava buxbommen på, skönt att slippa köra till förbränning. Buxbommen blir ju isolerad och kommer med tiden ruttna bort, sporerna med. Men jag måste ju tillså att det kändes sådär att köra döendes buxbom genom trädgården och hoppas att det inte smittade häckarna som jag passerade på vägen...


Men en träst i tristessen är ju att faktiskt lunden vann på att buxen försvann, nu får jag med mig vårfloret hur och var jag än står i trädgården, faktsikt riktigt bra.


Dock har jag mkt bux kvar som ser helt frisk ut och nu gäller det att hoppas.


 Visserligen har jag bestämt mig för att se problemet som 
en möjlighet, men hallå så mkt att gräva bort om det blir så...


Men samtidigt spännande utmaningar så klart, tror inte att jag ska ersätta häckarna med annat, slipper jag ett klippjobb så fan inte tar jag in ett till... Fast kanske här, bok eller så kunde bli stiligt med ett gott vintervärde.


Men visst kommer jag att sakna karaktären...


Men körsbärsträden kommer ändå stå kvar...

8 kommentarer:

Veronica sa...

Bra att se det positiva i det tråkiga! Så otroligt sorgligt inlägg. Dessutom blev det begravning!!

Förändring är nyttigt och omvälvande. Väcker nya tankar och nya idéer...så på sikt kanske detta är det bästa du gjort!?

//Veronica

♥ Hannele på Hisingen sa...

Hade jag haft ett så djupt hål, hade jag passat på att plantera ett träd, typ mullbär...

Alen Trädgård sa...

Som jag alltid brukar säga - Inget ont som inte har något gott med sig:) Även om det känns trist i början. De häckar som du har kvar är ju underbart vackra! Ha det gott/Monne

Solhem sa...

En levande trädgård är i ständig förvandling - sorg då o då visst - men också nya möjligheter - vad vore vi utan alla nya projekt?

Anonym sa...

Jag hade varit så upprörd att jag hade kört med overkill och eldat i gropen också.....
Hoppas du får behålla resten. Yo

Gunilla Arneström sa...

"Grönt" är vackert särskilt på våren, då man väntat länge.Dina foton fantstiska med olik grön fägring.

Maitie alfgården sa...

Hej. Vad var det för sjukdom dina buxbom hade. Jag har ganska många och tycker mycket om dem, skulle bli lite ledsen om dom blev sjuka. Fanns det inget du kunde göra för att rädda dem. Dom är ju lika vackra året runt.Tacksam för svar.

Hannu på Kinnekulle sa...

Maitie det är en svampsjukdom som härjar i hela löandet, luftburen och har man drabbats finns det ingen återvändå. Men med lite tur så klarar du dig... ;)