fredag 19 juli 2013

Mathelg mitt i veckan


13 personer träffas med mat som mål, ingen känner varandra och jag känner ingen, nästan.
En bra grund för lyckad mathelg är mycket vin.


Vädret var underbart jag hade bakat en pizza som välkomsttugg, lite
vin på terassen och snart var alla på gång och ingen var blyg.


Målet var att fixa grillmat men för att hålla oss på fötter lagade vi 
också mellanluncher. Vit bönröra, mums.


Musselsoppa kokt i vint, tomat och rostad kummin, mums.


Påt igen.


Tur att jag en gång byggde om köket, annars hade vi inte fått plats.


Det var högt tryck och det gäller att se till att alla har något att göra.


Lök och sardellpaj med soltorkad tomat och oliver som mellanluch nr 2. 


Egentligen borde jag kanske ta hand om trädgården, men va fan i skamvrån 
blommade parksalladen vackert. 


Marinad av jalapeno och honung, lite annat med.


Hur stod det att man skulle göra? Vi lagar ur mina böcker och andra recept, en 
del skapas i stunden... 


Lite taktiksnack inför kvällen. 


Självaste grillen tändes sent på kvällen och vi satt ute, det var dans både före och 
efter. Fattar inte varför det alltid blir dans men kul är det! Av ngn anledning finns det inga
bilder av mat och fest in på natten...


Ny dag igen, vi börjar med frukost.


Andra dagen är alltid lite stillsammare...


Men snart är alla på gång igen.


Och gammelkatten Grå, var ska han sova om inte mitt i köket med massa folk runt om.


Vi lyckades prestera en rejäl lunch med rödvinsmarinerade lammkotletter och vildsvin.


Örtmarinarad kotlettrad smakade gott av salvia.


Förväntansfulla samlas vi till bords igen.


Kallt och gott till.


Och faktiskt blir jag imponerad av resultatet.


Italiensk sockerkaka toppas med ricotta, smultron och choklad.


Stannar upp och njuter då och då av blomningen med.


Ljuvligt och förväntansfullt till bords.


Att träffa ca 12 okända och laga mat är en del av alla mina roliga jobb, alla är på och allt blir gott.
Blandad bildkvalitet men ni fattar ändå... :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ser väldigt trevligt ut, Om man skulle komma sig för och anmäla sig till nån av dina "mat" sammankomster ;-)

Eva Rehn sa...

Tack Hannu för två fantastiska dagar!! Är nu hemma med massor av inspiration och glädje :-)
Lycka till med valpen!
Eva Rehn

Hannu på Kinnekulle sa...

Välkommen Anonym. :) Härligt Eva, kul att du kom och kul att träffa dig.

Maitie Alfgården sa...

Hej Hannu. När har du nästa matlagningskurs.
Mvh Maitie

Anonym sa...

Tack Hannu för att du delar med dig så generöst, även av parksallaten. :)