fredag 2 augusti 2013

Nionde dagen


Idag är det nionde dagen och jag känner mig fortfarande lyckligt förälskad och omtumlad av Ailes närvaro, hon ger mig så mycket kärlek och värme utan att kräva något tillbaka men så klart hon får det samma tillbaka av mig.


Vi hade 2 dygn på oss att bonda hemma på Kinnekulle innan det blev dags att ge sig av ut i världen, inte optimalt men vad kan jag göra mer än att ta henne med mig. Hon följer mig villigt och gnäller inte i bilen eller på hotellen, mycket blir nytt och jag kan se hur hon betraktar världen och tar den till sig.


Mina jobb nere i Skåne är tack och lov utomhus och hon är vid min sida 24 timmar om dygnet, vissa stunder kan hon inte vara med men då sitter hon 10 meter bort och följer allt jag gör.


Hon träffar mycket folk och visar dem sin kärlek, jag gillar verkligen att hon är generös med sig själv och att alla som har träffat henne blir gränslöst förälskade i henne. Men det är ändå mig hon söker upp så fort det är något eller om hon inte ser mig, det gillar jag så klart.


Arbetsfördelningen är tydlig, jag jobbar hon valpsover så mycket hon behöver. Ibland i buren och ibland i det fria.


Och varje dag visar jag henne något nytt, allt är liksom för första gången och en skog med vilddofter kan vara spännande, inte utan att jag undrar vad dofterna ger henne för bilder. 


Nu sover vi inte ihop längre, eller rättare sagt ibland kan jag inte låta bli att sova med henne men då är vi på annan ort, men hon fogar sig fint och ligger på golvet utan att gnälla om det skulle vara så.


Men vi morgonpussar alltid en stund i sängen och det bästa är att hon inte slickar, hon sniffar istället.


Och att träffa andra valpar är jätteroligt.


Igår hade jag en semesterdag och hängde själv med Aile på stranden, vi pratade ut om livet och kramade varandra.


Det känns härligt att släppa henne lös och att hon inte sticker iväg ännu, men det kommer dagar när hon drar med antar jag.


Sanden på Sandhammaren piper när man går på den, gränslöst roligt att se hur hon försöker fånga stranden.


Vi delade en pizza på Apotekarens trädgård i Simrishamn.


Och besökte Mandelmans trädgård, honsen var väldigt spännande.


Jag försöker lära henne lite kommandon, men fick veta att det är för tidigt och att alla valpar kan det där med kom ändå.


Självklart blir det en omställning i livet och att många av mina val kommer styras av Aile, som att äta frukost på uteserveringen. Men det var bara härligt.


Just nu är jag hemma hos Sanna Töringe och fotograferar mat, under tiden blev Gina och Aile bästisar. Härligt med lek och stoj.


Att jag älskar denna valp råder det ingen tvekan om och även om hon fick en rivstart livet med mig är det ingen tvekan om att hon anpassar sig och hänger på.


Valptiden går fort och det händer så mycket kul varje dag så jag gjorde en Facebooksida till henne för att samla på bilder och följa hennes utveckling, kolla in där om du vill ha mer av Aile.

9 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Vad underbart du beskriver din kärlek och din tid tillsammans med Aile:) Tänk vad mycket kul ni kommer att få tillsamman:) Ha det gott/Monne

Anneli Blanckenfjell sa...

Här får du villkorslös kärlek Hannu! Bästa vännen <3 det finns ingen kärlek som är som hundkärlek..(. Mycke kärlek blir d...)

Camilla, Galen i grönt sa...

Härligt liv ni lever! Och vilken socialisering den gula får, lycka. Känner du för att träna in beteenden och sen döpa dem med kommandon så gör det. Känns det bra i magen så träna på och ha kul!
Ha det gott!

Sara sa...

Kärlek <3

Annika sa...

Så fantastiskt att läsa din text om den lilla! Kärlek! Inte en tvekan över att ni kommer blir ett härligt team.
Hon är sååååå söt! Låter som en perfekt blandning av raser också.
Ha en fin fortsättning på sommaren.

Anonym sa...

Underbart! Precis så :D
//Yvonne

Susie på Stjärnarve sa...

Så härligt att ni redan har "bondat" så bra! Hon är en riktig liten "busråtta" - som alltså är ett positivt omdöme!! *fniss*

infing sa...

Vilken fin dagbok du för över livet med din nya kärlek, visst är det underbart med djur!

Hannu på Kinnekulle sa...

Vi är fortfarande ute på samma resa och hon hänger glatt med, mycket folk men också mycket avskildhet in emellan så hon får sova och ta det lugnt.