måndag 24 mars 2014

Sakta går det framåt...


Äntligen har jag börjat fixa lite med den sista fjärdedelen av min tomt, gjorde visserligen jordarbetet för ett år sen men nu är det dags att plantera. Idegranarna ska växa relativt fritt och är mest till för att dölja den fula slänten, dock ska de inte bli höga. Jag har ett gäng till som står i kruka och snart ska de också få komma ut.


Från början tänkte jag mig en lund men ärligt det känns lite puckat att anlägga en lund i trädgårdens varmaste och soligaste plats, funderade på rosor men det har jag ju redan så nu är planen en nersänkt buskageträdgård. Har börjat med att flytta dit brokbladiga korneller, häcken av alpvide som jag hade inne i trädgården, kurlinerkörsbär och vita stammade syrener, daggrosor och gräs. Inte för att det syns bland allt gammalt ogräs som är kvar, men jag gräver bit för bit och i morgon flyttar några olvon dit med. Jag har ett par stora buskpioner som står lite dumt till, kanske skulle våga flytta dem i höst. Ja ja det är fortfarande tidig vår och ännu är ingenting klart men jag tror att det kommer bli härligt.

8 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Kommer säkert att bli jättefint:) Ha det gott/Monne

NinaVästerplana sa...

Ska bli kul o se hur det blir... när det nu inte blir en damm 8-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Per Lidvall sa...

Det låter härligt vilt lite så där, ser fram emot resultatet :D
Per!

Per Lidvall sa...

Det låter härligt vilt lite så där, ser fram emot resultatet :D
Per!

renate sa...

Låter spännande.Jag tror det blir jättefin.Lite vild och galen.

Hon som talar med blommor sa...

Det kommer alldeles säkert att bli härligt. Älskar att din gömma övergår så fint i natur. Kanske kommer det bli din hemliga trädgård... Det är en dröm för mig att hitta en sådan plats. /Carolin

Sari sa...

Spännande!
Vilka underbara bilder på julrosor du visar i förra inlägget! Wow!

Anonym sa...

Tusen tack för din inspirerande föreläsning i Nykarleby. Kände mig så hemma i din trädgård och ditt trädgårdstänk, trots att vi bor många zoner norrut (8) från Kinnekulle.
H Maria i Nykarleby