torsdag 11 december 2014

Vi har hyrt ett palats våren 2015


Möt våren med oss i Apulien.

Bilder från vår förra resa hittar du här.Palazzo Bacile, www.palazzobacile.it är ett 1500-talspalats med stor vacker park, bakom höga murar. Det ligger i den lilla staden Spongano på östsidan i södra Apulien. Regionen heter Salento. Det är en vacker och lugn trakt omgiven av hav och med vackra städer som Lecce, Gallipoli och Otranto.
Maten i Salento är fantastisk.  Det är typisk medelhavsmat med mycket grönsaker, baljväxter, frukt, fisk och skaldjur. Vi, Hannu och Sanna, älskar Salento. Sanna har ett litet hus här nere sedan flera år, och Hannu håller på att planera för sin alldeles egna olivlund, i sluttningen ner mot havet. Vi lagar mat, utforskar små trattorior och vackra platser och vi vill förstås dela med oss! Nu bjuder vi för andra gången in till en vecka i palatset. Förra gången, som var i början av november 2014, blev otroligt lyckad för alla!  Ägaren heter Alessandro Bacile di Castiglione och är god vän med Sanna. Han har lovat att laga mat och ta emot oss första kvällen.


Palatset.


Sedan fortsätter äventyret dag för dag, med matlagning och utflykter. Vi provar olivoljor och salentinska viner, dansa pizzica, handla skaldjur direkt från fiskbåtarna i Gallipoli, besöka Sannas fina medelhavsträdgård, vandra och - förstås, det viktigaste, laga mycket mat. 


Det var en fantastik känsla att uppleva första gruppen, hacka, skära och laga.


Och allt blev så gott.


Vi har tänkt ut programmet och maten som vi lagar tillsammans varje dag.


Vi dukar i stora matsalen med stjärnbeströdda tak. 


Vi handlar mat på marknader och lokala butiker, allt är nära och väldigt Italiensk.


Utflykterna tar oss till kultur och natur.


Och vi kommer att äta ute på restauranger många gånger, givetvis med traditionell mat.


Välkommen att följa med oss till palatsets underbara kök, det är här vi kommer att laga mycket mat.

Praktisk information

Tid 20 mars - 27 mars 2015

Ni ordnar resan själva, men vi hjälper er gärna med goda råd, se information nedan. Vi hämtar och lämnar er med buss på flygplatsen i Brindisi om ni åker de tider vi föreslår. Vi bor tillsammans i palatset eller i små cottages som ligger bland citrusträden i parken. (Alessandros fru Sarah är engelska, därför ordet cottages) Alla rum är lyxiga och bekväma med egna badrum. Det finns ett stort kök och jättesal där vi ska ha fantastiska kalas, dag efter dag. Men vi orkar förstås inte laga mat hela tiden, flera utflykter är planerade med luncher på våra favoritrestauranger. Det kommer finnas tid till vila och sköna stunder. En av dagarna finns det möjlighet att cykla till havet med egen picnic, eller åka tåg till barockstaden Lecce. Troligen är vädret varmt och soligt, våren kommer tidigt i södra Italien.  
I priset, 16 800 svenska kronor ingår nästan allt; laga mat tillsammans, boende i dubbelrum, utflykter, restaurangbesök, mat och vin. Fast ni får ordna lunch den dagen som ni har för er själva, det går givetvis också att stanna kvar i palatset och njuta av lugnet i trädgården. Enkelrumstillägg kostar 1750:-
Välkomna vi ska ha så kul!!!

Om biljetter och resa.

Jag Sanna, åker ganska ofta ner till Brindisi från Köpenhamn. Då beställer jag alltid varje biljett för sig, det brukar bli billigare än att beställa allt tillsammans. Min resrutt brukar se ut så här: Jag tar flyget till Rom 11.25 med SAS, kommer fram och följer transitskylten och byter terminal utan att gå ut, det tar bara några minuter. Strosar runt, äter lunch och checkar in på Alitalias transitincheckning. Flyger till Brindisi 17.05 och är framme en timma senare. Börja med att leta efter biljett till Rom tur och retur. Både Norwegian och SAS kan ha billiga biljetter. Både Stockholm och Göteborg har anslutningsflyg, dock är det en lång väntan i Köpenhamn på hemresan om man flyger från Göteborg. Tåg till och från Kastrup kan vara ett alternativ. Separat köper man sin biljett med Alitalia Rom - Brindisi tur och retur. Billigast blir det om du går in på hemsidorna Alitalia. SAS. Norwegian. Den som vill kanske väljer att stanna några dagar i Rom på vägen ner eller hem.
Hemresa: 12.20 från Brindisi till Rom. Då går anslutningsflyget 14.50 till Sverige om man väljer SAS.
Om möjligt flyg med handbagage, resväskor försvinner ofta på Roms flygplats. De kommer tillbaka men några dagar senare, alternativt två bagage och det viktigaste i handbagaget. Vi kan inte ta ansvar för er resa, men vi hjälper er om det känns svårt med bokningen.

Anmälan gör du till hannu.sarenstrom@gmail.com
Du måste rubricera ditt mail med Palats vår 15, annars hittar vi det inte i flödet.
Anmälningsavgift är 2000:- Varav 1000:- retuneras vid eventuell avbokning. Vid sjukdom eller liknande returneras givetvis hela beloppet mot läkarintyg, vi gillar inte denna detaljen men tyvärr är det nödvändigt. Eftersom det är jul på gång behöver ni inte betala förrän 1/2 - 2015 och resterande belopp 1/3 - 2015. Men du måste givetvis anmäla dig så snart som möjligt. Vi återkommer per mail om betalning och allt annat mys vi kan komma på. Om ni är med i Facebook skapar vi en sluten grupp så vi kan prata med varandra och peppa inför resan. Jag Hannu och Sanna ser fram emot att möta er i Salento och laga mat på palatset med er. Men så kul, välkommen.1 kommentar:

♥ Hannele på Hisingen sa...

Kul!
jag bor i mitt slott