måndag 17 augusti 2015

Mathelg inför vintern


Trycket är ganska hårt inför mathelger här på Kinnekulle och Palatset i Italien 
i höst och nu har jag lagt in en extra mathelg den 21-22/11-15. Jag lovar
inte adventsstämning men vi ska ändå nosa på julen.


Vi lagar franska klassiker som inbakade patéer som smakar
ljuvligt i vintertider. 


Kanske gör vi en pastejladdning med, goda och enkla, perfekt
till frukost och vinterns vinkvällar. Givetvis blir det
vinterstekar och mustiga grytor med.


Vitaminer är också ett måste, grön, svart och rosenkål i skön
förening med milda krämiga smaker. Äntligen slipper du äta 
isbergsallad resten av vintern.


Inför julen peppar vi med lite skönt godis med, tro mig en
del fyllda av nyttigheter, kalorier med så klart.


Desserter ska man inte glömma och detta är min senaste favorit som
är mjuk och krämig med en gnutta skön hetta, ljuvligt.


Och självklart bakar vi sköna kakor med och om vi hinner sätter vi
givetvis några sköna vinterbröd. 

Alltså den 21 - 22 november blir det mathelg. Vi startar kl 13 
den 21 och håller på så länge vi orkar med för och 
mellanluncher, före middag och middag med så
klart. Massor av mat, en del är smakbitar och 
andra helportioner, vi ska ha kul runt spisen och pröva många smaker.
Om det blir dans beror helt och hållet på er, men det finns
ett dansgolv i köket, bara så ni vet. 
Söndag frukost kl 10 och efter det lagar vi en skön lunch i ett
lugnare tempo. 

Välkommen med din anmälan till: hannu.sarenstrom@gmail.com
Du MÅSTE rubricera din anmälan med: Mathelg i november.
Annars hittar jag det inte i flödet.
Kostnad 2000:- per person ink allt förutom resa och
boende som du hittar i högerspalten här i bloggen.
Plötsligt ser jag fram emot vintern, obs det är redan 1/2 fullt så
vill du vara med skicka anmälan i god tid. Allt gott Hannu


4 kommentarer:

Sylvia sa...

Åh vad mysigt. Nu fick jag julkänsla. Inser att det är ju faktiskt inte långt dit. Knappt 4 månader. :)

Hannu på Kinnekulle sa...

4 månader går fort även om man inte riktigt längtar just nu. :)

Hon som talar med blommor sa...

Tänk om man hade en liten kökstomte som kunde laga mat som dig... Bredvid spisen bakom en hemlig lucka skulle den bo. Allt ätbart man hämtade in från trädgården skulle man bara kunna lägga i en stor slarvig hög på diskbänken. Sedan gick man ut och grejade en stund till. När man kom in igen skulle man mötas av ljuvliga dofter och pyntade fat. Rätter som liknade färgglada konstverk och förtrollande små desserter som såg så levande ut att man inte skulle bli förvånad om de gick sin väg innan man hann äta upp dem. Tänk om. Drömma kan man alltid. Eller så tar man saken i egna händer och kommer på matkurs! :-D Fortsatt trevlig helg önskar jag dig. /Carolin

Hannu på Kinnekulle sa...

Ha ha ja en sån skulle man ha Carolin. :)