onsdag 13 november 2019

Palats 2020


Redan nu börjar förhandsbokningar till vår resa 23-30 oktober till Salento i södra Apulien nere på klacken komma in. Jag Hannu Sarenström och Sanna Töringe arrangerar resor till Italien och snart är det dags för dig att planera hösten 2020. Vi är stolta och glada för våra resor, ingen är bättre än den andra, de är bara olika beroende på årstid och intresse. Men maten är alltid underbar och vi älskar la cucina povera - det fattiga köket. Vi vill ge er det Italien som vi lärt känna på våra resor, dels med våran bok Syditaliens kök och skafferi. Och det vi har lärt känna därefter, ingenting är så på riktigt som när man står med råvarorna och förvandlar dem till den godaste mat.
 

Vi hyr ett palats som vi bor i och lagar mycket mat i. Vi äter goda luncher på våra favoritställen, men den godaste maten är ändå den vi lagar i palatset. Vi tar emot max 17 personer och beroende på hur det ser ut med enkel och dubbelrum bor några av våra deltagare i villor i den muromgärdade citrusträdgården, då har man också mycket nära till poolen.


 

I det fantastiska köket lagar vi Sugo con verza e panchetta, pescioli in scapece, frutti di mare al mare, polpette di melanzane, torta di pere e noci, cozze con pomoddorini, lo stufato, fave e cicorie, sfincione och caponata. Ja det finns många vackra italienska ord när det gäller mat. Och det finns många slags Italien, bra och dåliga. Vi älskar det genuina och vi aktar oss noga för turistfällor, det Italien som vi gillar bäst är syditalien, långt från stora hotell och trånga badstränder. 


Vi lagar mat tillsammans på kvällarna och samlas i köket för att gratinera musslor, auberginegratäng, koka minestrone, grilla bruschetta, göra pasta… alla tillsammans, och det gör inget om någon inte kan. Vi är med er i köket och hjälper till och vi älskar vara med er i detta kök.


Matlagningen är en del av veckan, men en rolig och viktig del. Maten i södra Italien är lätt, hälsosam och underbar, med de bästa råvaror man kan tänka sig; massor av skaldjur, frukt, ost, grönsaker och baljväxter. Detta är absolut inte en hälsoresa i ordets bemärkelse, men efter några dagar är det många av våra gäster som berättar att de inte har ont i magen längre eller har andra besvär. Vi är mycket inspirerade av denna kost och lagar mycket av detta hemma i våra kök, det finns en en ljuvlig smak och grön lätthet som tilltalar oss mycket i Italiens södra kök. 
2020 blir det sjunde året i rad som vi lagar mat tillsammans med våra gäster på detta underbara ställe, och hösten 2020 vill vi göra det med er igen.


På dagarna åker vi på utflykter och ser natur och kultur, och vi äter härliga luncher på våra favorit 


En av dagarna äter vi picnic i viken, detta har blivit något av ett höjdarnummer eftersom vi skapar ny mat av det som vi tidigare har lagat, vi tar med porslin, mat och vin och njuter tillsammans och somliga väljer också att bada.


Pris
SEK 18 700:-  enkelrumstillägg 2 000:-

Detta ingår

Transfer till och från flygplatsen i Brindisi. Om ni flyger 17,15 från Rom med Alitalia hämtar vi er på flygplatsen i Brindisi 18,25, vi lämnar er också där i god tid till ett flyg som går till Rom 11,15. Ibland ser det lite olika ut med ankomstider och beroende på hur ni flyger ner och då får man vänta lite på flygplatsen tills alla har landat, det finns många sätt att ta sig ner. Tveka inte att fråga oss.
All mat och dryck, boende på palatset, inträde, vinprovning, bussutflykter alla dagar som vi gör gemensamt förutom den dagen ni är lediga för egna äventyr.

Anmälan görs till hannu.sarenstrom@gmail.com Glöm inte att skriva rubrik på mailet, Palats 20 Oktober. Faktura på anmälningsavgift 2 000:- mailas efter anmälan mottagits. Resterande summa faktureras 30 dagar innan resan. 
Det går också att åka tåg ändra fram till Spongano där vi bor, läs mer HÄR
Några av våra gäster kör bil eller husbil ner och passar på att utforska trakerna på egen hand, allt är möjligt.


Vi handlar skaldjur i Gallipoli, har vinprovning i ett vinhus och olivoljeprovning i palatset av Sannas specialsortiment, vi besöker även Sannas hus och doftar på hennes medelhavsträdgård. De som har lust vandrar därifrån genom olivlundarna ner till havet med väntande lunch och bad, ca 40 minuters promenad i nerförsbacke. Eller så åker ni ner med bussen och väntar på oss som promenerar vid den lilla hamnen. Vi brukar också besöka den botaniska trädgården med en kaktussamling som mångfaldigt slår den som finns i Mexico City. Kaktus kan tyckas vara lite trist, men efter detta besök blir du som vi, lika hagalen.
OBS, eftersom våra resor är omtalade och omtyckta är det många som redan har förbokat sin plats till 2020, vill du/ni följa med ska ni inte dröja med att boka för att säkra era platser. Det ska bli roligt och äventyrligt. Välkomna Sanna & Hannu

 
 
 
Avbokning
Vi följer Konsumentverkets regler.
Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande:
1. Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad. Resten återbetalas.
2. Vid avbeställning därefter, men tidigare än 14 dagar före avresan, ska resenären erlägga 25 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften.
3. Sker avbeställning därefter, men tidigare än 8 dagar före avresan, ska resenären erlägga 50 % av resans pris.
4. Sker avbeställningen inom 8 dagar före avresan, ska resenären betala hela resans pris. 

Försäkring
Se till att ha fullgott försäkringsskydd. Vi rekommenderar er verkligen att ha utökad försäkring med avbeställningsskydd så att ni får pengar tillbaka om ni eller en anhörig skulle bli sjuk. En avbeställningsförsäkring ska också gälla för resekostnader om resan blir inställd, om vi som arrangerar resan blir sjuka, t ex. En sådan försäkring måste tecknas i samband med att man beställer flygresa, det finns lite olika regler på olika försäkringsbolag, kolla noga! Vi har varit i kontakt med Gouda, som har en avbeställningsförsäkring som även täcker flygresor om själva verksamheten av någon anledning skulle bli inställd. Det kan också finnas avbeställningsskydd om flygresan betalas med vissa betalkort.

Resegaranti
Vi följer resegarantilagen, vilket innebär att om resan skulle bli inställd så betalas pengarna tillbaka. Däremot kan vi inte betala flygresan, därför är det viktigt att ha fungerande avbeställningsskydd som täcker denna kostnad.
Ansökan om ersättning från oss ska ha inkommit till Hannu Sarenström DK IVS senast tre månader efter att resan avbrutits.
Pass och sjukförsäkringskort
Se till att pass inte har gått ut och att EU:s sjukförsäkringskort finns i plånboken och inte är för gammalt. 

Researrangör: Hannu Sarenström DK  IVS

1 kommentar:

dercy lyne sa...

Hej, jag heter Darci Lyne, jag kommer från New Jersey, USA. Jag läste en postkommentar online av en Los Angeles Based Journalist avslöjar hur han permanent botade svag erektion och snabb utlösning 2 månader efter att hans fru lämnade honom och han sa också att Dr. NOSA får sin ex-fru att återvända efter 2 års åtskillnad. Jag kontaktade samma Dr. NOSA på grund av mina utmaningar i livet, jag har dessa kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde på vittnesbörd är ett verkligt bevis. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
Jag hade så tur att stöta på SVARTA MAGISKA STAVNINGAR
 Caster personlig kontakt
 -Mail- blackmagicsolutions95@gmail.com
Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort det utan honom. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sa att vi var klara. Efter att Dr.NOSA lanserade en Magic Love-spell, ringer min man mig på mobiltelefonen och han återvänder hem. Tack så mycket för att du tog tillbaka min man hem efter 3 års separation. Vi är alltid skulda. idag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... det kan du också
WhatsApp med honom-- +2349083639501
* Love Spells Win-Back Ex-lover
* Magi för framgång och marknadsföring
* lycklig charm - BUSINESS STAR
* avdelningar - SKYDDSHOOK
* förbannelse upplösning
  Skilsmässa problemlösning?
  lösningen på sjukdom och sjukdomar i kroppen vill ha en kärlek för en ny älskare?
* andlig rening
* fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMEN
* dekret magi, STAV LOTTERI & VINN-SPEL STAV