måndag 10 februari 2020

Köket går vidare
Det finns många sätt att få ett fantastiskt kök, förra gången slutade jag räkna kvittorna efter 3000 tusen, i det var det också vitvaror plus hantverkare och fler kvitton. Det var ett fantastiskt kök, men det var ju inte riktigt material ändå. Denna gång är vi ett gäng som har gått samman och hjälper varandra till att vi gör de fetaste köket utan en massa nollor och på riktigt. Och detta hade aldrig hänt om jag inte hade gett bort mitt gamla kök här på Langeland, de stommarna hade jag behövt nu. Men vi köper stommar och fogar dem med riktigt trä där gångärnen ska häftas. Det får jag visa i bild senare, men vi målade mycket tak idag och så var det dags för mat. Halva taket hade jag målat sedan tidigre, men så försvann jag ut i det gröna, ja det är ju ändå logiskt för mig. Men just nu har jag en lucka av tid och händer det med hjälp av danska vänner, och hade jag inte gett bort köket hade jag inte lärt känna dem. ;)


Och till det roligaste var att få fram det gamla tvättstugegolvet igen som också ska ingå i köket.
Just nu är det blött men färgen kommer att lystra när det har torkat, jag vet inte vad det är vi har slipat av men ett slags utjämningsmaterial var det under en vinylmatta. Klinkergolvet blir en del av köket och inte där jag är och lagar mat, och jag hade dessutom turen att hitta 25 kvadratmeter trägolv till 
ett vrakpris, behöver bara bseställa 10 kvadrat full nypris. Detta är ett så kul projekt och vi tar det vidare, självklart lagar jag mat till alla som är med. Men utan alla er hade jag stått här själv, tack alla. :)

5 kommentarer:

Unknown sa...

Fantastiskt att se och höra om !

Coa.B sa...

Blir nog kanon 😁

Eva Rosén sa...

Oj oj. Vilket klinkergolv! Vilken skatt du hade under mattan!��

Hannu på Langeland sa...

Ja det är ett hul projekt som kommer ta lite tid, men jag har ju också bott är i en tid. Golvet är ljuvligt.

Annica sa...

Det här kommer att bli jättesnyggt Hannu - man får låta allt ha sin tid då brukar det bli bra i slutänden😊