fredag 10 oktober 2008

30,40,50,60,70,80,90,100,110 och 120

Tack vägverket för de nya hastigheterna, jätteskönt att slippa och slamma på vägarna. Var en sväng nere i Skåne i går och uppskattade verkligen de nya hastighetsbegränsningarna, förutom att 70 blivit 60 och 90 blivit 80! Just detta är hur irriterande som helst, fast det finns väl något bra i det också, kanske.
För egen del känner jag mig numera miljömedveten när jag kör bil, och det är verkligen så att jag drar mitt strå till stacken när det gäller att spara på bensinförbrukningen. Fast kanske inte helt frivilligt. I våras åkte jag dit ordentligt för fortkörning, körde typ 120 på 90 väg. Jo det kostade en del och surt var väl det. Men senare fick jag ett brev från länstyrensen, en varning-vad? Ringde upp i tron om att jag inte betalat mina böter, men så var det inte. Utan en trevlig röst berättade att om jag blir tagen för fortkörning igen innom typ 2 år, blir mitt körkort indraget, huga! Just då tedde sig livet nattsvart, slammköra i två år, fy. Men vad skall man göra, utan körkort funkar det inte. Jag fogade mig i situationen och idag är jag höghastighetsavänjd, det tog en tid och jag kämpade hårt med att hålla foten lätt på pedalen. Nu när jag är fartoberoende, har jag upptäckt att det inte tar mycket längre tid att köra laglit än att blåsa på. Men den största vinsten är ekonomisk, hallå! I och med detta har det blivit billigt att köra bil, den drar ju ingenting på lovlig körning. Perfekt nu när det är kristider. Tack vägverket, polisen och länstyrelen.

4 kommentarer:

tant Hannele sa...

Låter bra. Vi tanter gillar inte fartdårar, som tror att dom är nåt. Vi möter dem på fel sida på vägen efter kurva, för dom bara måste köra om... Fartdårar tror dom är så duktiga, fast de är vi tanter, som räddar dom med vår snabba reaktionsförmåga och står på bromsarna.

Det finns undersökningar, som visar, att fartdårar överskattar sin körförmåga... de förstår inte att det är de andra snabba trafikanterna, som hindrar olyckorna. Som fartdårar orsakar.

Ulla sa...

Håller fullständigt med!
Bra! Jag är så trött på alla fartdårar som leker på vägarna!
Ulla

Hannu på Kinnekulle sa...

Nja, nu är det en viss skillnad mellan fartdårar och mig. Jag kör inte på vänstersidan i kurvor, kör inte om tokigt och leker inte. Men sparar mycket bensin just nu. Me like.

Ulla sa...

Det är bra! Jag tror dig!
Ulla