tisdag 4 november 2008

Efter frosten

Jag återhämtade mig på eftermiddagen och gick en mycket lugn sväng i trädgården, ville se vad frosten hade demolerat.


Ok, septembersolrosorna fick väl lite mer kyla än de ville, men dock ej helt åt fanders ännu. Detta är verkligen en kanonväxt, snygg hela tiden och börjar att blomma i september, och fortfarande, dock lite frostnupen.

Phloxen klarade sig, nu på upphällningen. Men den doftar fortfarande....

För praktrudbeckiorna gick det utmärkt, frosten skadade dem inte något! Också fantastiska växter med lång blomning, i år slog de ut i augusti! Nu november...

Japp, Jolly Bee reste sig upp igen, lite tilltufsad men fortfarande blå!

Att strutbräkenet varit djupfryst märktes inte i dag, och inte på länge än heller!

Och så till höstens evigheter, glandelaster fortfarande med färg!

Och just nu bäst, aster novi belgi med kärleksört, kanonfint länge till! Hoppas att ni har mycket aster i era trädgårdar.

Att njuta kan vara underbart, speciellt nu när ljuset återkommer och Vänern blir en del av trädgården. Vänern skymtar lite mellan de lövfällande träden i bakgrunden. Ha det fint i några dagar, nu skall jag göra en djupdykning med bokformgivaren....

4 kommentarer:

Inger R sa...

Hur har du det med Aster lateriflorus 'Lady in Black'? Vår planta står full med knoppar men dom hinner nog inte slå ut ordentligt. Egentligen gör det inget för den är så snygg ändå med sitt sirliga, mörka bladverk.

Hannu på Kinnekulle sa...

Nej, inte längre, de dog bort av någon anledning. Men, jo ett jättefint bladverk, och underbar blomning. Samtliga grenastrar, tror jag det är, blommar riktigt sent och det gäller att de hinner fram. Men som sagt, bladverken är tillräckligt nog!

Ingela sa...

Härligt när landskapet öppnar sig efter lövfällningen. Hos oss i Aspås, Jämtland, är det alla 20-tal fjälltoppar vi ser under vinterhalvåret.

Hälsningar
Ingela

Hannu på Kinnekulle sa...

Ingela, det låter som något man skulle kunna betala för!