Nu är jag nog lite brödbloggs och självinspirerad, gårdagens bak blev riktigt gott och segt bröd. Precis så som jag vill ha det, men det hade ju surnat med yoghurt i 3 dygn, uh! Så nu prövar jag mig fram till ett optimalt strand/piknickbörd, om jag vet att jag ska i väg typ i morgon, kan jag ju sätta grunden idag och baka ut det i morgon. Har tänkt att fylla det med soltorkad tomatpasta, basilika och kanske panchetta (lufttorkat sidfläsk). Pudra det med parmesan och pensla med lite, lite citron... Kanske med saltflingor som jäser fast i skorpan. :)
9 kommentarer:
Ännu godare:)Himalayas höjder i brödväg låter det som.
Lägg i några skivor mozzarella!
Karin
Mums låter det, ser fram emot rapport!
Helt enkelt UNDERBART!!
Drabbas av baklust när jag ser de fina bröden. Men jag tror jag håller mig till vanlig jäsdeg.
Vackra bilder från Monets trädgård!
Jag vet en annan mysig trädgård, på närmare avstånd: Alphems arboretum utanför Floby. Inte den blomsterprakten, förstås men man blir så avslappnad när man strosar runt där. Ett riktigt mysställe!
(och sen kan man åka till Osterian i Falköping och frossa på deras ostbuffé!)
Hm, ja kanske inte full så högt, men högt nog!
Jo det blir också gott med mozzarella i brödet. jag berättar i morgon, nu ska frödegen tjura lite först...
Klart du ska pröva surdeg, mmmm gott! Jo Alphems är jättefint med stenfloder och vackra träd,magiskt helt enkelt och nu borde det vara jättefint i den tidiga hösten. Kanske skulle åka dit... Har ju inte varit där på hösten.
Oj, vad du bakar Hannu! Eng riktig bagarpojk! Men, blir du inte väldigt mätt - det är det värsta när man bakar tycker jag! ;)
Ulla
ja, töm hela skafferiet i brödet :)
á la Kajsa Warg
Jo Ulla det blir jag, men äter inte upp allt! men måste ju pröva fram mina recept.
Hm, Hannele du är alltid full av goda idéer....:)
Skicka en kommentar