onsdag 7 juli 2010

Rester...


I går hade jag en ny grupp italienare från Rom på besök och jag tycker verkligen att det är kul med dem som kommer, jag vill ju att de skall känna sig som mina gäster och att de inte är turister. Så jag har siktat på känslan av familjemiddag, ok förebild Italien men på svenskt maner. Att de sitter vid olika bord har bara en fysisk anledning, jag slipper släpa lika mkt som om de skulle sitta på kortändarna.


Förra gången som var på en söndag å det inte gick att köpa bröd gjorde att jag bakade själv, lika så denna gång för nu förväntade de sig hembakt, ok. Men förra gången tog brödet jätteslut och nu bakade jag dubbelt så mkt, vad har jag kvar? Jo hälften! Uh...


De fick en klassisk svensk 3 rätters, sill först, rostad fläskstek och örtade grönsaker samt en underbar rabarberpaj. har finslipat på den sen förra gången, JÄVLAR så gott! Om de gillade mina sillinläggningar, ja det blev ju inget över! Så nu vet jag vad jag ska laga om jag raggar italienskt någon gång! :)


Efter en mycket rolig och god stund tillsammans med främlingar som känner sig som mina gäster var det dags för uppbrott. Måste ändå tillså att även om det är mkt jobb, så är det värt det, att se deras lyckliga ögon när de kommer oss en liten bit in på livet. Precis som för oss om vi får tillfälle att komma lokalbefolkningen in på matlivet! =)


Och ja sen, jag älskar avätna bord, det ger mig en lycklig känsla av att här har det bara hänt gott i Dag. :)Dock är det då inte samma sak i köket, hm "hatar" disk efter 30, det betyder minst 2 dagars eftersläp...

32 kommentarer:

Fundera grönt sa...

Oj, javisst ja, jag lovade ju att komma och diska! Varför påminde du mig inte? :)
Nanna

Hannu på Kinnekulle sa...

Tar ju för givet att du håller ord! =0

Anonym sa...

Det såg riktigt mysigt ut.
Du är inte lat precis :)

Fick du inte flörtat till dig prinsessan och halva romarriket? :)
Ha det fint med disken..
Hälsn. Eivor

Livsnjutaren sa...

Har du aldrig hjälp då du har dessa tillställningar...menar serveringsfolk, diskhjälp osv?...eller du roddar verkligen allt detta själv!! 30 pers är ju massor!! Jag brukar bli helt slut efter 14 som vi är vid jul...

Mimi sa...

Ja köket efteråt känner man ju alltför väl igen. Men du har rätt, efter en fest där alla har trivts så är de avätna borden inte avskräckande, utan närmast ett tecken på att man lyckats väl! Lycka till med disken i varje fall. Hälsn mimi

l*eva sa...

Du ÄR Fenomenal, Hannu!!!
Tack för att vi fick titta in...på något sätt lika roligt, (fast annorlunda) att se hela härligheten så här efteråt!

MiA sa...

Gosh! Vilken fest de fick komma på! Så underbart ordnat i trädgården, och maten ser ju ... alldeles ... alldeles ... underbar ut!!
Snyggt jobbat :))

Iréne JB sa...

Oj, att du orkar. Fast förstås, det låter ju väldigt trevligt också :)

"Infing" sa...

Lät ju helmysigt hörru!

Fyrabarnsmor sa...

Härligt :)

Hannu på Kinnekulle sa...

Allt som verkar jobbigt är också roligt att göra, så jo jag har kul med alla mina projekt om det än så bara handlade om Italienare! =)

Marie på Hunneberg sa...

Det är ju så här man drömmer om att vädret ska vara när man bjudit många.
Hur hade du fixat det hela om det regnat småspik?
Hade du plan för det också?

Kalo sa...

Vilket arrangemang! Läckert och säkert mycket uppskattat!
Karin

Anonym sa...

Det verkar som om det vore tid även för dig att skaffa en riktig diskmaskin. Vi gjorde det och slapp att hoppa över disktravar i tre dagars tid. Härligt, 27 korgar i timmen!

Uffe

Fundera grönt sa...

Klart jag håller ord... :) Var dock på väg hem från Frankrike och var faktiskt inte inbjuden till disken!
Nästa vecka är jag i Stockholm...
Men du verkar klara dig fint ändå, värdinnan i bikini kom inte heller va? :)

Lusthuset sa...

Där hade man gärna suttit med. Ser supermysigt ut (utom då disken). Ha det bra i sommarvärmen.

M/S Design sa...

Villket kalas mina höns skulle få om jag haft dina rester.
Mysig dukning.
Mariana

Susie på Stjärnarve sa...

Tänk att en del bara ÄLSKAR att fixa fester/middagar och andra är livrädda.
Var bortbjudna igår tillsammans med två andra, vi var alltså totalt sex personer, på färdigköpt räktårta. Den var riktigt god och ätbar, men det kröp fram att värdinnan hade varit skärrad ända sen i måndags! För att bjuda nära vänner på färdiglagat!?
Men kul hade vi i alla fall och det är ju viktigast!

Irene sa...

Upean näköistä puutarhassasi. Varmasti nautit, kun voit järjestää ja kattaa kaiken kauniisti. Siitä tulee hyvä olo kun kaikki näyttää kauniilta: samanlaiset pöytäliinat pöydissä ja kukkakoristeet. Mahtavat nuo ruukut pylväiden päissä. Kaikki tuo luo tunnelmaa! Tietysti päällimmäisenä halusi olla vieraanvarainen isäntä. Minulle tulee hyvä olo näistä kuvista - samanlainen kuin itselläni suurten, onnistuneiden juhlien jälkeen.

Kerstin sa...

Ja, det var ju det här med disken?!
Resten/resterna är ljuvliga!

Hannu på Kinnekulle sa...

Oj så många komentarer, kul. Jag gillar ju fest och gör gärna fester och events, alla är vi olika men rädd nope det är jag inte. Men så kan jag ju det här, jobbade ju på krogen 15 år innan jag kom till Kullen! Disken är alltid en egen historia som man ja får stå ut med, men vadå riktig diskmaskin? Typ som på krogen?
Kitos Irene ja oiken hauska minulle! :)

NinaVästerplana sa...

Skönt att nån tar väl hand om turisterna.... Måste smaka extra gott i de omgivningarna ;-)
Hoppas ni hadd´t himla gôrgôtt
Nina

Romantiska Hem sa...

Åh så charmig blogg du har! Kram Petra

Helens trädgård sa...

Hej Hannu!
Förstod väl att festen skulle både bli lyckad och uppskattad. Men nog är jag full av beundran över ditt engagemang, du bjuder av dig själv helt otroligt. Härliga bilder från din fest!
Ha en bra dag!

Sagas blommor sa...

Va du är duktig!! Hade kommit o hjälpt till me disken ,om ja va närmre...nåja det är väl klart nu iallafall:)Hälsn.från ett regnigt Larsmo/Saga

annika sa...

Åh vad trevligt ni måste haft, hade gärna varit med och stått i "köket" med "mat ut- disk in".Varit med på ett hörn! det syns att det varit ett lyckat kalas. smsa mig så kommer jag och hjälper till nästa gång ...../ Annika Kvist

Med fingrarna i (j)orden sa...

Man vill ju gärna komma på kalas till dig efter denna show!
Ha det gott,
Eva

rajson sa...

Det är nästan att man blev sugen och våldgästa dina kalas om du fortsätter så här!Ser mkt mysigt ut!
Har ju inte så långt. Man kanske kan stanna och diska som ersättning!?

Sommarträdgården sa...

Här ett frilansande köksbiträde,löne anspråk:
1. Middag eller lunch
2. Kaffe och kaka efter maten.
Va?

Hannu på Kinnekulle sa...

Verkar som det dagsar sig för ett bloggkalas eller?

vonsachsen sa...

du tar underbara kort! älskar dina möbler, blandnignen av nytt o gammalt, du har verkligen öga för det...för att inte tala om dina blomsterarrangemang...ja, just det, OCH maten!!

Sommarträdgården sa...

kalas yeaaaaaah:)