måndag 28 maj 2012

Ganska bra blev det...


 Längst bort i min trädgård har jag ett buskage och snår av sånt som blivit över genom åren, det är buskar och träd som ska växa sig samman till en stoooor volym.


Det är en löst byggd kombination utan större eftertanke eftersom det var rester... Men nu börjar det att visa sig att det troligen kommer att bli riktigt bra även om det har segat på genom åren. Gjorde ingen jordförbättring vid planteringen men det har växt på bra ändå och nu blommar favoriten vitt brudhallon och syren. 


Brudhallonet är en klart favorit som inleder rosensäsongen, dock växer den inte speciellt vackert så man får samplantera den så att spretigheten döljs av annat. Men blomningen är underbar, kolla här!


Syrenerna har också stått och stampat men börjar att ta fart nu och jag tänker mig dem som trän som sticker upp ur grönskan med sin gräddgulvita blomning, kommer inte i håg vad de hette men fina i alla fall.


Runt omkring växer fläder, äppelros, nerfrusna fjärillsbuskar och Finlands vita ros i knopp. 


Och om några år när allt vuxit samman kommer de vita björkstammarna prydas av den finaste vita försommarblomningen, kan inte bli bättre.

5 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Underbart vackert Hannu! Ha det gott/Monne

Vårträdgården sa...

Fiiiint,buskar är toppen ,där passar det riktigt bra.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Det ser ut som hemma hos mej,
fast området är betydligt mindre...

Inger/Åkersberga sa...

Underbart vackert med allt det vita. Syrener som man minns från skolavslutningen. Skulle så gärna vilja besöka Din trädgård, men det passar aldrig. Åker förbi Kinnekulle dagen före midsommarafton, men då har Du ju ej öppet i trädgården. Kanske bättre lycka nästa gång./Inger

Karen Olesen sa...

Kære Hannu,
Smuk og rigtig god idé!
Bedste hilsner
Kare O.