fredag 29 mars 2013

Vårtecken...


Idag långfredag ger namn för våren med, sällan har det segat på som i år och på vissa ställen snöar det på gammelsnön med. Här har det tack och lov inte snöat med den gamla finns kvar och snödropparna kämpar sig upp ur cementsnön.


På de varmaste platserna har snön smultit och vintergäckens knoppar väntar på varm sol för att öppna sina blommor.


Vissa av dem har till och med vågat att öppna sig. 


I rabatterna vid huset är snön borta och jag har lust till att vårstäda, men det är omöjligt eftersom allt sitter kvar i tjälen.


Men som jag alltid har sagt blir det nya vackrast om det kan spegla sig i det gamla. Det gör regnbågsirisen, som är lättodlad och en av de första. Snart kommer våren på riktigt, hörde just att det beror på att jetströmmarna har ändrat riktning på grund av växthuseffekten, suck. 

5 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Ja du Hannu, man kan ju alltid hoppas på att våren snart är på intåg - även om man börjar misströsta lite. Det kanske inte blir någon vår i år alls, det kanske blir sommar direkt!
GLAD PÅSK
Susie

Hannu på Kinnekulle sa...

Även sommar skulle duga i denna permavinter, men först vår. Glad påsk du med. :)

farmorshage sa...

ÅÅ så herlige vårtegn, her ligger snøen og isen enda...skal ut etterpå og strø litt aske på snøen så den smelter litt fortere. Deilig vær ute, men fortsatt kaldt på nettene...VILL ha vår :)
Ha en flott påske videre :)
vibeke:)

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Bästa Hannu
tja.de e nya rön varje vecka om vädret,,,man ska nog ta det med en nypa salt....
GLAD PÅSK på DIG
å missa nu inte...

PÅSKPARTYT

fortsätter.
massor med fint att se
VÄLKOMMEN
Håkan

Lisa sa...

Åh vad härligt ! Jo, det finns nog hopp, såg att blåsipporna var i knopp vid jordkällaren :-) Fast marken är stenfrusen, snacka om tålighet. Regnbågsiris ojoj så vacker den är. Go fortsättning på påskhelgen !
Lisa/Lisas trädgård