tisdag 13 juni 2017

När man kommer hem i Juni


Efter resan ner till palatset i Salento blir jag överraskad
av allt som har hänt på en kort tid, visserligen vet jag
att det alltid är så, men ändå. I år har det varit svalare
och försommaren är ännu inte överblommad, det var den vid
samma tid när jag kom hem förra året. Det är alltid lite
bitterljuvt att lämna trädgården i början av juni, men
i år kom jag hem till en perfekt försommar.


I ratterna framför huset har nepetor, aklejor, ängsnävor och 
jättedaggkåporna börjat blomma.



Jag är väldigt nöjd med hur de här rabatterna blev efter att
jag gjorde om dem för något år sedan. De passar huset med
sin luftiga torparkänsla som blommar långt in på hösten.
De vita alliummarna framför trappan ska jag också
plantera in i rabatterna, det behövs en lätt formkontrast
till försommaren och de tunna spirorna som redan finns.


Något som verkligen trivs i min trädgård är Engelsk vallmo.



De växter nästan överallt i min trädgård och det är väl
bara att gilla läget, jag har ingenting emot gult
och när växterna är så generösa är det bara att tacka. 


Men för att allt inte skall smetas samman av det gula tar jag
bort vallmona ur denna rabatt, det ger också en slags
kontrast med det violettdova i allt det gula.


Jag har ändå en ganska avspänd inställning till min trädgård
och låter växter fröa av sig och blomma där de hamnar. 
Men visst vissa år gör jag en rejäl utrensning för att
inte alla rabatter ska smetas ihop och tappa sin
karaktär, men det gör jag nog inte i år.



10 kommentarer:

M/S Design sa...

Det ser så härligt ut i din trädgård!
Mariana

Isas Trädgård sa...

Så läckert med gul vallmo i såna mängder !
Ha det så gott !
Isa

Hannu på Langeland sa...

Tack jag gillar det gula och frodigheten med, svällande kanter är det bästa. :)

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

Fadell alison sa...

Jag heter Lynasia Moore från Las Vegas och jag vill göra ett vittnesbörd, jag började ha detta symtom och sedan gick jag till ett test och min doktor frågar mig att komma tillbaka efter en vecka så jag gick tillbaka bara för att få veta att jag " m HIV-positiv, jag var förödad men förut har jag redan kontaktat en stavningskastare som heter Dr Adodo och berättade för honom hela historien att om det kommer ut positivt, kommer jag att behöva hans hjälp för att hjälpa till att bota den med hans växtbaserade läkemedel så jag gick tillbaka till honom och berättade för honom att det visar sig positivt så jag gör saker tillgängliga för honom och då förbereder han mig en örtmedicin och skickar den till mig, jag mottog den och utnyttjar den enligt hans instruktioner så att han slutat dricka det då fråga mig att gå till ett annat hiv-test som förvånansvärt visar sig negativt och min läkare ber mig att komma tillbaka för ett slutligt test efter tre månader. Nu är jag så glad så allt tack vare Dr Adodo för hans hjälp så att du också kan kontakta honom på sin epostadress Adodospelltemple@gmail.com eller ring på +1 (661) 704 3225

Unknown sa...

Jag heter Richard Jessica, jag är baserad i Texas, USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 5 månaders brutet äktenskap lämnade min man mig när jag var gravid. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare kallad ABO som jag träffade online. På en trogen dag, som jag surfar via internet, vittnade vissa om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmoderhalscancer, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter TIFFANY, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, så jag kontaktade honom och på mindre än 48 timmar min man som jag trodde att jag aldrig kan se igen kom tillbaka och be om förlåtelse, nu är vi lyckliga tillsammans alla tack vare DR ABO är han svaret på ditt problem. Du kan nå honom på hans email: Abospelltemple@gmail.com eller besök hans whatsapp 2348148487280.

Unknown sa...

Min man lämnade till Nederländerna förra sex månaderna och därefter vägrade han att komma hem jag ringde och jag ringde och han fortsatte då direkt jag hade något nytt fel någonstans jag letade efter hjälp från vertikalt till horisontellt och ändå till ingen nytta. Jag grät och grät men hon kom inte tillbaka till mig. den 21 september tog jag upp min dator för att få förslag form var som helst så jag kan då kom jag över isikolosolutionhome@gmail.com men för att säga det faktum att jag ville göra någonting för att få min fru tillbaka, har jag fortfarande tvivel på att detta kan fungera för att jag inte tror på overtro. Svaret jag fick var slående att min man hade blivit spellbound av en annan kvinna. Jag skrek hjälp men han sa inte oroa sig. Detta är vad jag borde göra och jag gjorde. till min största överraskning 48 timmar klockan den 23 september ringde min man och han grät till mig och inte veta vad jag ska göra jag byter in i tårar men med glädje. så jag kommer att använda det här mediet för att uppmana varje enskild själ med problem av något slag, försök och kontakta det här e-postmeddelandet. isikolosolutionhome@gmail.com. ring eller Whatsapp honom på +2348133261196 Great DR ISIKOLO ÄR EN PROBLEMLÖSNING.

shole kakhaz sa...

Äntligen har min lycka återställts av en man som heter Dr Akobe ,, Jag är Shole Kakhaz, jag vill att alla på den här webbplatsen / forumet för att gå med mig tacka det här DR Akobe för vad han just gjorde för mig och min familj, jag hade varit gift till min man i 5 år bodde vi lyckligt tillsammans i år och inte förrän han reste till Italien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som heksade honom att hata mig och barnen och älska henne bara så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ur huset och han skulle nu till Italien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerade och jag bodde bara med min mamma och jag var inte behandlande bra för att min mamma blev gift med en annan man när min pappa död så mannen som hon blev gift med behandlade inte jag och min barn bra så jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka till mig och mina barn så en dag som jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta MAN DR Dr.Akobe (akobemagicspell @ gmail. com) delas på internet av en dam och det imponerar på mig också så jag tycker också om att prova först var en rädd när jag tänker på vad jag och mina barn passerar så jag kontaktar honom och han berättade för mig att stanna lugn i bara två dagar att min man ska återställas till mig och till min bästa överraskning fick jag ett samtal från min man på den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde Dr Akobe och han sa att dina problem har löst mitt barn så det här var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress att bromsa upp av en ond dam så med all denna hjälp från D R Akobe av (akobemagicspell@gmail.com) Jag vill att du alla på detta forum ska gå med mig för att säga ett stort tack till DR.Akobe och jag kommer också att rådgöra för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom för hjälp via hans personliga email (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702
Det här är en del av lösningen som han kan
1. Stava för förtroende (människor kommer att lita på och tro dig alltid)
2. Återställ hälsa för de sjuka
2. Ta tillbaka ex kärlek
3. Stoppa någon från att störa din relation.
4. Ge medicin för stark och långvarig erektion
5. Snabbt äktenskapsförslag
6. Rengör all luck och återställ din lycka till
7. Du vill bli älskad av alla i din familj.
8. Behöver ett bra betalande jobb inom ditt område av specialisering.
9. Rengör dig själv från varje ond spell
10. du vill ha snabba pengar, rikedom, rikedom och berömmelse.
kontakta honom nu via (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702
snälla kan du kopiera och skicka detta fantastiska vittnesbörd på andra forum / sajt så folk kommer att veta att det finns en bra lösning för alla slags familjeuppsägelse eller skilsmässa.

Unknown sa...

jag är här för att ge mitt vittnesbörd om en läkare som hjälper mig i mitt liv. Jag var infekterad med HIV-virus under 2012, jag gick till många sjukhus, kyrkor för botemedel men det fanns ingen lösning, så jag tänkte hur kan jag få en lösning så att jag inte kan förlora mitt liv, jag förlorade allt jag har min man flyr från mig och tog också mina barn på grund av min sjukdom. En dag var jag i flodsidan och tänkte nästa steg att ta om det skulle hoppa in i floden så att jag helt kan lösa mitt liv eller bara tänka var jag kan gå för att få en lösning. så en kvinna går till mig och berättar för mig varför jag är så ledsen och jag öppnar allt för att berätta för henne mina historier, hon berättade för mig att hon kan hjälpa mig, det är anledningen till att hon normalt kommer hit för att hjälpa människor så att du kan botas för att hon var med i det här problemet innan, presenterade hon mig för en läkare som kastade stavar på människor och gav mig han nummer och e-post så jag ringde honom och mailade honom också. Han berättade för mig allt jag behöver ge och ger mig instruktioner att ta, vilket jag följde ordentligt. Innan jag visste vad som hände kallade han mig och berättade att jag skulle gå till medicinsk kontroll, kallad Priest Salami för dina lösningar nu vid
purenaturalhealer@gmail.com lägg till honom på watsapp +2348105150446

mercy lynch sa...

mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.