måndag 3 december 2018

Vackraste trädgården i Apulien
Vi lagar inte bara mat när vi är på palatset i Salento, uflykter med kultur och trädgårdar är en lika stor del av upplevelsen. Vi har ganska nyligen funnit ett palats med en sagolik trädgård bakom murarna. 


Redan i entrén känner man att detta besök blir något specielt. Det är en privatträdgård som vi får lov att besöka.


Ja in genom portvalvet och in till en oas utan dess like.


För sommarens heta dagar bövs det skugga i trädgårdarna, en pergola klädd med passionsblommor kan verkligen duga. Det ger en vacker och lång promenad till trädgårdens rum bakom hörnet.


Den centrala trädgården är det första man möter, det är här man äter middagar och samlas till fest.


 Överallt i den muromgärdade trädgården står gamla citrusträn som ger karaktär till gården.


Men det är i högsta grad en modern trädgård med referenser långt bak i trädgårdshistorian.


Den smala kanalen ger ett vackert spännande blänk och den klyver nästan hela trädgården.


Kuddar av grå helgonört mjukar upp formerna. 


Bäddar och gångar av sandsten ger en varm färgton till de grå planteringarna. 

Ja men visst ska det vara blå näckrosor i dammen. 


Överallt finner man vackra tåliga blickfång. 


Trappan är vackert dekorerad med krukor och torktåliga växter.


Jag brukar inte tycka att pol är vackert men detta rum är poetiskt med polen som omgärdas kalkade citrusträn, den gula verbenansom blommar gemom vintern är raffinerad som marktäckare.

 

Städigt tillkommer nya projket i något av de många rum som finns i palatstet och här har det nyss anlagts en slags klosterträdgård men grönt och kryddor. 

Vill du läsa er om resorna som jag gör med Sanna Töringe finns länkarna här.


2 kommentarer:

Kristina Juhas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}