Nu mitt i matlagningen, ofrivilligt fast njutbart går jag i gång på matingredienser. Och i dag var det kalvlägg som gällde! Den var så vacker... och den blir så god!
Jo håller på att fixa Osso Boco, kalvlägg bäserad i vitt vin och tomat, underbart och enkelt att göra.
Sid 82-83 i Hannus mat, nu är den fortfarande på spisen och inte klar, men hallå hur gott blir det inte sedan.... Jess, jag kommer att njuta, missa inte kalvläggarna......!
19 kommentarer:
Och vad har du till? Så jag kan föréställa mig riktigt! Här sitter jag och är hungrig, åt lite spartansk idag och en närstående person äter middag på Operakällaren just nu. Får titta efter kalvlägg till helgen!
Smaklig måltid!
Ulla
Operakällaren, jo jag tackar jag.... Klassiskt brukar man servera risotto Milanese till. Men det tycker jag blir lite stabbigt, rostade klyftpotatisar blir gott. Rödvin förståss.....
Psst - jag tror din mat var godare! ;)(Det som speciellt nämndes här var desserten - var skånsk äppelkaka i portionsform.)
Ulla
Alltså... När du serverar mig får du inte visa upp köttstyckena i förväg. Inget gör mig mer ohungrig än att se födan innan tillagningen. Det liknar en skottskadad ko med jättelika köttsår. Därför kan jag inte heller laga mat själv. Skulle aldrig få för mig att köpa köttslamsan i butik och sen gå hem och äta upp den. Jag har bott i stan förlänge tror jag. Ska bli skönt att komma ner och installera mig i mitt nya hus som du köpt åt mig och som jag ska få i julklapp.
Dessutom är jag tillbaka i verkligheten igen. Lite synd va? ;)
Nej, men detta var väl en riktigt trevligt kommentar - undrar om du är lika trevlig i verkligheten? Du måste ha jobbat mycket med att få ihop detta!;)
Ulla
Det var med kärlek i rösten. Såklart. Har lärt mig att älska oxfilé även om jag ser köttklumpen innan den står på tallriken. Och malet kött. Annars är det böngrytor, linsgrytor och sånt där som gäller.
Hehe, linsgrytor och oxfile.....
linser är för ögonen ju och en fin bit kött kan man inte kalla nåt så nedlåtande som "slammmsa"...
det skulle min farbror hört det där oms lamsan,han är charketurist med egen korvtillverkning..
f'låt,charkutetrist..
hjääälp..
men allvarligt talat Hannu,har du smakat ren nån gång
Haha, klart att jag ätit ren, och då menar jag inte bara renskav! Har ju ett förflutet på GULDKROGAR, dock som arbetande... Har din pappa varit charkare, så häftigt! Dom som vet vad de gör med råvaror, vinner all min respekt!
Hejsan! Har precis ätit middag - vildsvinsfilé "ekologisk" med potatisklyftor och morötter /citronolja och salt/ i ugn samt lite chutney - man tager vad man haver!
Ulla önskar en trevlig kväll! :)
Det lät kanon med vildsvin, jag skall typ värma gårdagens... Men gott jo visst!
trevligt med restaurangmänniskor,har oxå arbetat på både krog ..nä min farbror,inte papa, Per, som är gift med syster Jane...har i alla tider gjort korvar ,leverpastejer,kalvsyltor i långa banor och före det hans pappa..han truskade runt på landsbygden ett tag med rullande affär ungefär som dagens glassbil men ändå mer trevligt...hej på en stund...din..
Hannu,inte storskratta nu,men när jag var liten hade vi en familjehemlis...(viskar)..vi hade farbrors wienerkorvar hängande som girlanger över julbordet...tro´t eller ej...men det ät faktiskt sant..din..arbeta du iGöteborg på restaruang
Winergirlanger...hm! Kul, men hur var det med respekten? Jo jag jobbade i GBg på Belle Avenue mest, sen på olika ställen i landet! Men det var typ 1 000 år sedan!
nähä nu skarva du allt va..tusen år..när är du född dååå????????
Skicka en kommentar