lördag 15 november 2008

FrammeEfter en skön middag med goda vänner i går, blev det i dag en utflykt till Ales stenarDet är en mäktig upplevelse, och platsen är magisk.Men det skall avnjutas när vädret är bråkigt, det blir häftigare då.
Och i dag bråkade vädret, stormbyarna slog nästan kull oss, men roligt också.Klart att man vill ner till havet, lugnare där nere.Alltså detta är ett stycke sverige, ett underbart stycke.Jag var där med min goda vän Sanna Törninge, vi har alltid kul, pratar om livet, böcker, mat och trädgård. Samtidigt som vi dricker gott vin, Anders som är gift med Sanna bjöd på sjömansbiff
i går kväll, jättegott och mycket ovanligt för mig, härligt!Du har säkert någon/några av Sannas böcker i din hylla. I våras kom hon ut med Drömmen om en trädgård.
Väl nere vid havet, blev det inte händelselöst. Ville fånga några vågor på rörlig bild, hm!Jo jag blev riktigt blöt!Man kan tro att jag fångat Bosse på bild när han kissar, men det är den lilla svarta pricken till höger ute i vattnet som jag ville fånga. Jo det är en surfare, inte bara jag som blev blöt alltså!Nere vid fiskehamnen Kåseberga blev det lite mat, perfekt med en sillmacka!
Anledningen att jag åkt ner till Skåne är att vi är bjudna till ett matevent i Åbergs trädgård i Ystad. Massor av folk och Kjell och Lena skall pröva sina gastronomiska möjligheter, Lena står i köket och Kjell skall servera. Detta ser vi alla fram emot, jättekul helt enkelt, och jag har hört ryktas att lena stått och fixat med nässlor i dag...
Nu är det inte så att de bjuder in oss bara så där, alla som är där har i uppdrag att kritisera oförsiktigt. Häftigt, som att gnälla på beställning, jess me like! Fast jag tror de uppskattar lite beröm också, hur som helst skall det bli gott och roligt. Minst 5 rätter har det utlovats, men specialviner till dem alla. Snacka om att jag älskar mitt liv, någon annan som vill ha lite kritik där ute?

Jo, klart att jag är nyförälskad igen, jag faller så lätt! Denna gång är det Bosse som gäller...

11 kommentarer:

Inger R sa...

Tack så mycket för erbjudandet men min egen kritik räcker långt för tillfället.
Till middag blir det Bosses goda röding, den behöver ingen kritik för den är himmelsk.

Inger R sa...

Förresten glömde säga att det där med middagen inte låter så dumt. Hoppas att ni får genomtrevligt!

Hannu på Kinnekulle sa...

fattar du inte, jag vill bli inbjuden, älskar andras mat! Bosses röda?

Anonym sa...

Det låter som du får en riktig toppenkväll! Synd bara att man inte är så bra på matlagning då, när du nu ändå är här nere i Skåne.
/Pia

Hannu på Kinnekulle sa...

Haha, men alla kan lära sig Pia...

Inger R sa...

Bosse röding, du vet den där dom kommer från norrlänska insjöar!
Och den ständiga inbjudan kvarstår, det är bara kritiken som jag inte orkar med just nu.

Anonym sa...

Jag får nog öva på något recept ur Vinterkalas till nästa gång du kommer till Skåne, haha!

Wettexvarlden sa...

Självklart har jag Sannas böcker, alldeles underbara. Jag har gjort likör i kubik och ingen i familjen dricker det men det lät så lockande att jag inte kunde låta bli.
Stod du längst ute på kanten med armarna utbredda och lutade dig ut över stupet? Häftigt när vinden puttar en tillbaka!
Idag blir det mat ur Vinterkalas, naturligtvis. Välkommen in när du har vägarna förbi!

Anonym sa...

Åh vikken söt hund

Hanneles paradis sa...

Underbart det ser ut, säker gott också.

Hannu på Kinnekulle sa...

Jodå, vi hängde över stupet, stillastående drakflyg....