söndag 2 november 2008

Nyköpt, nya tider och rutiner


Så nu har jag bestämt mig! I många vintrar har jag tänkt att försöka hålla i gång kroppen, även om jag inte är ute i trädgården. Ett nog så vanligt problem för oss trädgårdsmänniskor, från vår till sen höst är det full aktivitet och kilon rasar. Plötsligt bara lägger jag av, och kroppen undrar, vad nu! I alla fall är det så för mig och jag har märkt att jag liksom slöar till ordentligt, och blir slöare ju längre in på året jag kommer. Sedan, när det våras blir det ett glädjeskutt, hormoner och eventuella muskler får en kraftig omskakning. Nej inte en slö vinter till, visserligen behöver man också vila, men nu får det finnas gränser. I fredags gick jag till gymmet och bokade in mig till i morgon, 3X30 minuter olika pass, där man förmodligen rör sig, skuttar runt och cyklar på en och samma plats! Jag till och med köpte träningskläder och skor, jo, nu blir det av. Anar att jag i morgon typ kl 11:00 kommer vara fullständigt knäckt, om jag nu håller så länge....
Tanken är inte att hålla på och pumpa upp kroppen, men att låta den må bra även om det är vinter, nya rutiner helt enkelt. Jag berättar hur det gick i morgon ef. Om jag överlever vill säga.... Självklart kan jag sticka ut i skogen och springa, men det vet jag sedan tidigare hur tråkigt det är innan man har fått löpgiftet i blodet, nej det blir rörelser på lokal!
Kom att tänka på en gammal låt av Rossan, den har jag typ inte tänkt på på minst 30 år, men nu dök den upp! Inte så himla bra, men jag mindes den och hittade den ute på tuben. Varsågoda....

10 kommentarer:

tant Hannele sa...

Toppen, gör nu inte sån där manlig grej att du ska ge järnet i morgon och sen vill du inte se gymmet nåt mer...

Hannu på Kinnekulle sa...

.... no way! Det handlar inte om manlighet, men däremot hälsosamma rutiner! Du?

Anonym sa...

Samma här! och inte en säsong till som börjar med en månads träningsvärk bara för att viljan är starkare än kroppen. 2005 gymmade jag inte före säsongen, aj,aj aj. 2006 gymmade jag från januari o det gick hur bra som helst. Det funkar! Nej, år 2009 skall kroppen hänga med från start. Bra att du skaffat dig möjligheter att göra det hela roligare! Fast jag älskar 'min' skog så för min del blir det spring där + hantlar o sit ups framför tv:n. Yo

maria sa...

Åååå gud jag vill ha en kropp som Diana (på mej själv altså!!), hänger mej åt lååånga promenader, som ofta blir långsammare och långsammare för det är så vackert, eller åt den eminenta tantträningen vattenjumpa! Skämmigt men sköööööööööönt. Men nån D.R blir man ju inte.
Du kanske skulle skriva en vintermatbok för trädgårdsarbetande?!

Hannu på Kinnekulle sa...

Japp så är det, ont, stelt och knagglig på våren, efter en lång stillsam vinter. Och särskilt de 2 senaste utan daglig snö och skidåkning! Men som sagt inte 2009, förhoppningsvis!!!
En kropp som Rossan, med tanke på att hon då var kring 50, så gjorde hon sig bra. Vad är det som är skämmigt med vattengympa? Tycker bara att det ser skönt ut!
Skall strax i väg till första passet, kom upp lite väl tidigt. Hade missat att ställa om mobilen till vintertid. Hmpf!

Fritt ur hjärtat sa...

Hon kasnke skulle på vattenjympa?! Eller varför har hon baddräkt?
:-)) Tacka vet jag spinning!!

Hannu på Kinnekulle sa...

Nej inte vattengympa, det är divigt åttiotal! Jo spinning helt ok.

maria sa...

Nu drar jag till vattenjumpan. Där finns det roliga gubbar som kastar frigolithantlar och försöker pricka varann ihuvet!
Spinning är ju aptråkigt!

Hanneles paradis sa...

Vi tanter tränar måttfullt, utan träningsvärk ;)
Fast lite dåligt samvete just nu..

Hannu på Kinnekulle sa...

haha, effekten av träningsverk är att man använder oanvända delar av kroppen. Skit i samvetet, så länge man mår bra är allt ok!