måndag 3 november 2008

Ute och inne, fullt i förråden


Ja kände mig inte så energifylld i alla fall, alltså saker är kul att ta fram men tunga att plocka in.

Nu vill jag ha ett större och mer praktiskt förråd! Det är ju hopplöst att komma in, eller jo, gårdsförsäljning!

Tacka vet jag saker som kan vara kvar ute året om! Det är flera år sedan jag gav upp att vinterförvara växter, hur kul är det att släpa 30 ton lerkrukor med växter i? Jo, jag vet att det finns plast, men ändå!

Det gäller bara att de håller. Prövade med bladguld på ett trädgårdslejon för många år sedan, och guldet sitter kvar och är fortfarande riktigt fint! Så i vinter skall jag gulda upp resten som inte blev gjort i första omgången.

9 kommentarer:

Tyra in Vaxholm sa...

Håller med Hannu, det är så jobbigt med alla tunga lyft.Ibland önskar man att man bodde liiite mera söder ut, sydspetsen på England eller så...

Merja sa...

Visst blir det en hel del kånkande med saker. Men på våren är det kul igen! Konstigt att det bara blir mer och mer att bära år till år;)
Ha det!

Fritt ur hjärtat sa...

Ha! Inser just att det är ditt fel... att jag sitter på blocket och tradera och söker.. madonna, byst, staty, Inga träffar än! Inga vintertåliga i all fall:-)

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo det är jobbigt och konstigt nog blir fet mer, år efter år! Simone, mins inte adressen längre, men i Rom nyproduceras fantastiska skulpturer och krukor. Men som sagt minns inte vad det hette eller adressen, men det är väl bara att spendera dagen med att söka. Jo de skickar också!

Hanneles paradis sa...

Mina statyer är av annan storlek, jo, en del att plocka in, något ställer jag lite skyddat vid huset, men jag vinterförvarar inte växter heller, vindsurfande söner har sett till att det inte finns plats för sånt på vintern..

Anonym sa...

Hej,
Såg Din blogg hos Hannele.
Fina statyer Du har. Kan man inte täcka dem med en presenning, så slipper Du bära så tungt?
Jag har bara en liten groda med krona på huvudet och några små tomtar som min svärson (trädgårdsmästare) prackat på mig av skadegläje :)
Ha det fint på Kinnekulle. Brukar vara där i trakterna på somrarna.

Ha en bra dag - hälsn. Eivor

Hannu på Kinnekulle sa...

Men du vet Hannele, hela familjen måste få plats på lika villkor, you go surfing!
Nej Eivor, statyerna är av gipps och är inte gjorda för trädgårdsävetyr, gipps möglar i fukten och det är ganska stor riskk för frostsprängning. Men det är inte så himla jobbigt egentligen, bara fyllde ut tiden med lite gnäll!

tant Hannele sa...

(visst, jag har köpt våtdräkt på rea ;)

Hannu på Kinnekulle sa...

Visste att du var typ, COOL! I våtdräkt, en dröm...