torsdag 14 maj 2009

I dag kom han...


Vem då? Jo lyftkransföraren, jippi! Äntligen dags att lägga ut projekt nr 3 av den enorma stensamlingen som ligger (låg) i en hög.


Sittmuren under hängasken på väg att bli sann! Härligt och trevligt också, det blir en skön rumslighet med låga men rejäla sittmurar.


Tyvärr går det inte att fylla upp bakom muren med jord, då kvävs asken och det vill jag inte. Men funderar på att fylla upp med sten och singel, det skulle kunna ge en snygg ljus yta. Och jag skulle kunna plantera lite vitblommande småprunus under gruset, typ strandkörsbär som rinner över muren lite artistiskt... Fan jag är nöjd med muren!Ja det var väl det som hände typ i dag, jo jag njöt av päronblom, fast det är ju inte mina päron. Sen var Dacapo här på besök, en trädgårdsdesignutbildning i Mariestad. I morgon bär det av norrut igen, Östersund håll i er, jag är upplagd för nöjen! :D 

19 kommentarer:

Jeannette Mariae sa...

Åh, hvor fint ;-)

Tant Grön sa...

Grattis till den ursnygga muren! Hela trädgårdsupplägget får en helt ny karaktär. Sten är verkligen oslagbart i trädgården, tillsammans med den mjuka grönskan. Och vem behöver trädgårdsmöbler med en sån användbar mur?
Imponerad och avundsjuk blir man!

Carina sa...

Grävskopor bör hyllas med en egen dag,päronbilden har du gjort bra,skymtar nåt...!

NinaVästerplana sa...

Gissa vem som blev avundsjuk på kranbilen..... väl investerade slantar, sa hon som lyft varenda sten på plats själv! Ja, utom fem då!
Ha´t himla gôtt i Östersund
Nina

Carina sa...

Kranbil ..just det.. snyggt.

Gumman sa...

Snyggt!
Vilken stenskatt du har som med "lite" hjälp blir till en sittmur.
Älskar sten i olika storlekar.
Ann.

Fundera grönt sa...

Hörde att trädgårdsettan skulle till dig idag. Fuskigt, tycker vi tvåor, förstås ... men vi får kanske komma en annan dag? :)
Ha det gott med dina projekt! Vad fint det blir!
Nanna

Anonym sa...

Skitsnyggt med murarna, sådana skulle man absolut kunna tänkt sig! Pia

Anonym sa...

Gud va läckert! Vill ha....
Cat

Torprosen sa...

Stitta på den muren med en kopp kaffe och bara njuta i solskenet...hmmm kan man stå ut med..Toppensnyggt blev det!
Kram torprossen

Anette sa...

Du menar att du bara hade stenen liggande på hög, aaaaavundsjuk! Jättesnyggt, bra idé med sandkörsbär.
Vi har maskin här imorgon, skall ta bort stubbarna efter över 100 granar som vi fällt. Nu har vi utsikt (och blåsigt några år framöver). Idegran nästa!

Anonym sa...

Ja, gud va snygg. en sån bil vill jag också ha! Är det en Scania, tro?

Hannu på Kinnekulle sa...

Muren är en gammal järnvägsvall som skulle rivas och slås sönder, detta fick jag nys om och betalade demontering och frakt, fick en jättehög med handhuggen kalk och sandsten... En bra insats tycker jag.

Livsnjutaren sa...

Guuuu så snyggt!!!

Anette sa...

Verkligen en bra insats, grattis till en fin mur!

Hanneles paradis sa...

Såg i en trädgård, där dom gjort ett stort "hål" runt trädet och fyllt på med upphöjd rabatt runt om, jag har tagit bild..

Annika sa...

Jag älskar stenmurar av alla de slag. Din är otroligt fin. I Roslagen får vi nöja oss med de rullstenar som istiden lämnat efter sig. Men du, om du fyller med sten runt askens stam och sedan med jord utanför, funkar det inte då? Så har jag i varje fall gjort med ett plommonträd vi har...

Mona sa...

Åhh, verkligen snygg mur!! Så passande till husets linjer. Kan du inte plantera buxbom bakom muren, som det är vid trappen? Borde vara vansinnigt snyggt på vintern. Själv drömmer jag om stenbänkar och större bumlingar där det klättrar diverse klängväxter på.

Cia sa...

Är avis på din mur, en sån hade jag velat ha! Min gubbe är maskinist men det hjälper inte alltid, tyvärr. Såg att du inte ville fylla med jord bakom muren för trädets skull, men om du gör en liten mur runt trädet också så kommer inte jorden åt.