lördag 25 juli 2009

I kväll kommer dom!


Firar lite och förbereder kattkvällen, från och med senare idag förändras livet radikalt igen, kul men skrämmande. Uh, de är ju energiklot som rusar runt, klättrar och välter. Måste komma i gång och plocka undan sådant som kan vara bra om det är helt!


Men kattankomsten firas med middag, husse och matte och respektive barn kommer med katterna, smidigt. och i går köpte jag äntligen en glassmaskin, gör min första blåbärsglass nu! Syns inte så bra, men blåbärsglass är det i botten, ska göra jordgubbsglass efteråt! MUMS!
 

Om vädret tillåter blir det grillafton ute, huga! Tänk om kattungarna hoppar upp i grillen, jag har haft en katt som hoppat upp på en skållhet järnspis, det gjorde den aldrig om!Dumt att oroa sig redan nu, softar med en pils i solen. Berättar om första natten i morgon, tänk på mig...

17 kommentarer:

Strömstaren sa...

Kanske blir dags för nya tapeter...

johanna sa...

Så länge du inte bor i en etta med 4 kattungar och bara en dörr (in till toan) så borde du överleva natten.
Lycka till! :o)

Carina sa...

Tänker.:)

Inger R sa...

Lycka till med dom små sötnosarna!

Anonym sa...

tänker.kan ju hända att de klättrar på väggarna ..klösbräda och kattmyntan kanske..

Marianne sa...

Ber att få gratulera! Både glassmaskin och kattungar! Så söta de är! Hoppas att blåbärsglassen blev god och att kissarna ger tusan i grillen.

Jag har också fullt sjå med kattungar, fast de är inte mina. De är vildkattornas ungar. Mammorna har fått för sig att jag har den bästa barnkammaren ...

Marianne sa...

Haha, försökte rösta i din enkät om regnet, men det gick inte för det fanns inget lämpligt svar: Jag fotograferar regnet och antecknar datum, tid och typ av regn. Sist det regnade i Kairo var 1 mars, så du kan förstå att det är anledning till fest när det regnar : )

Anonym sa...

Katterna kanske också vill grilla. Så de slipper äta rått kött...

Skogseva sa...

Jag hoppas verkligen att blåbärsglassen och det grillade var tänkt som välkomstmiddag åt katterna...

Mona sa...

GRATTIS!! Blir ett nytt liv ja... Har själv 3 små ungar på 5 veckor. De ska flytta om några veckor vilket är lite sorgligt.

Lusthuset sa...

LYCKA TILL med de små!!! LYCKOST!

speglingar sa...

Grattis till att du har blivit med katt. Jag har två stycken och det är så trevligt för dom ska vara med mej i trädgården, eller när jag är i växthuset. Ett tyst sällskap, som bara trivs.
Hälsningar Yvonne

Inger R sa...

Nu vill vi se bilder på deras framfart!
Beträffande namnfrågan: en historia från slutet av 1800-talet från min hemsocken:
Det bodde en ensam dam i ett hus mitt i socknen. Varje kväll hördes hon ropa Kom då Kram mig, Kyss mig o Ta mig.
Hon ropade på katterna.
Inte längre lika ekivokt som det var på den tiden, men du kanske kan hitta på något liknande;=0

Janicke sa...

Grattis till kissar och glassmaskin.
Katt har jag redan och funderar nu på att köpa glassmaskin, förförd har jag blivit av goda vänners hemgjorda glass. Kan du tipsa om ett bra märke?
(jag gjorde en liten telefonintervju med dig för Ljuva Livet, hoppas du fick tidningen)

Hannu på Kinnekulle sa...

Inte ska jag tapetsera nu inte, har inte varit med om att katter klöser! men jag överlevde natten utan problem och kattungarna väckte mig i morse med att jaga varandra på min mage. uh! Charmigt, jovisst! Glassen blev god, men behöver nog öva mig lite mer på egna recept. Ha inget regn sedan i mars, hurra! Härligt verkar det vara i alla fall, ska läsa lite mer i din blogg. Jag ska lära katterna att grilla när de lärt sig fånga möss utan att plocka fåglar, hm. Med katterna blir det ett nytt liv, de typ kutar och klättrar över allt, och då har de ännu inte kommit upp i maxfart! Men ännu vågar de sig inte riktigt ut i trädgården på äventyr, men de sitter på trappan och fikar med mig. hahaha kyss mig, perfekt! Glassmaskinen är en Philips, sägs vara bäst! Jo tack jag fick tidningen!

Janicke sa...

Tack Hannu! Känns betryggande, de förfrågningar jag sänt ut har alla landat på Philips. Måste också passa på att tacka dig för din blogg - vacker och inspirerande -liksom du själv!!

Hannu på Kinnekulle sa...

;DD