onsdag 12 augusti 2009

En andra blomning.


När buskar, häckar och träd har blommat över blommar de ju inte, men mina gör det. Fast då med ngt annat än tidigare. I alpvidehäcken blommar rosa Linaria purpurrea, kanonsnyggt!


I buskpionerna blommar Clematis diversifolia 'Zostarri'. Undvik klättrande klematis i buskar, de blir så stora och besvärliga att reda ur buskarna. jag använder helst helbladig klematis som inte klättrar.Även stjärnmagnoliorna får en andra blomning, dock av höstanemoner.

5 kommentarer:

Carina sa...

Kan det vara de gröna fingrarna som gör sitt,kul ide att samplantera som clematis i överblommad pion..och bänken..

Lenas trädgård sa...

Vilken underbar bänk! Var får du tag i alla dina underbara möbler, detaljer för utsmyckning? Det är väl på dyrare ställen du rör dig, förstås? Inga vanliga bondloppisar?
Fina bilder som vanligt. Ja nu blomma de mesta rosorna igen efter en paus. Mina favoriter är Golden Celebration, Nevada, Mutabilis, Crocus Rose, Stanwell Perputial....ja det finns många favoriter hos mig. Har sått pastellfärgade, skira vallmor, som nu blommar för fullt, utplanterade i min rosenrundel! Är riktigt kär i dem också. F ö så känns det lite höst här idag i min del av sydöstra Blekinge...suck
/ hälsn Lena

Hannu på Kinnekulle sa...

Carina mina fingrar är inte grönare än någon annans, jag brukar bara hinna med att måla dem oftare än genomsnittet! :DD
Sant Lena jag har en stor samling trädgårdsprylar av olika slag, en del billigt och annat är som du skriver dyrt. Men det blir ju så eftersom jag arbetar med utställningar, bilder och böcker. Då går det åt mkt material och arkivet växer. Mina rosor börjar också att blomma igen, har saknat dem lite. Egentligen tycker jag bättre om den andra blomningen eftersom den inte är så våldsam, fast det är ju överdådet som också gör rosen. Höst, nä inte idag!

Anonym sa...

Nej, inte är det höst idag, en riktigt fin dag. Min kantnepeta blommar igen efter nedklippning. Och så ser jag att riddarsporre och stormhatt som jag frösådde i våras blommar lite försiktigt - fast idag splittras jag tyvärr mellan pappersjobb och trädgårdsnjutning - borde sitta vid skrivbordet (hela tiden alltså) - hmm!
Ulla

Personalen Ulriksdal sa...

Wow, vilken underbar bänk - vill ha!! Hoppas du har det gott i din fina trädgård, vi har det rätt så gott i vår :)

Hälsningar från oss på Slottsträdgården Ulriksdal!!

/AnnaKarin