tisdag 18 augusti 2009

Musrekord!Inte rumsren ännu men gör musrent... I år är det nog ett musår och det vimlar av dem, eller så har alla flyttat till mig när det upptäckte att det var enda stället i grannskapet som var kattfritt. Ha, vad de bedrog sig...

17 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Vilka duktiga missar du fått!!!!

Carina sa...

Då får hon ha en liten strömming i belöning.

Soldanella sa...

Tja här springer de i väggarna trots en jägaratlet.. Ett sant musår..

//S

Soldanella sa...

Men grattis till nya underverk! Underbara och nyttiga. Nu behövs fler djurälskare när sommarkatterna slängs ut från värmen. En ros till alla som kan tänka sig härbärgera en vilsen. De blir en vän för livet. Härlig bild Hannu!

//S

Hannu på Kinnekulle sa...

Jag gillar mest paniken i blicken, vad ska jag göra nu?

Soldanella sa...

Ta musen i en påse.

släng den muntert framför din framgångsrika jägare..
De följer var så säker--
Ta försiktigt grepp om bytet genom påsen och släng så långt du kan i terräng.. Kan behöva göra om det två gånger, fattar de inte, så släng i sopen, men många förstår då att de inte ska komma in med bytet.. Träning..

//S

Hannu på Kinnekulle sa...

Haha mina gamla katter hade jag dresserat till mkt, och de tog aldrig in byten även om dörren var öppen! Nu börjar det igen, och gissa om jag jagat och kastat...:D

Anonym sa...

Usch nej, säg inte att det blir musår...jag som har fobi och inte har jag katt heller. Får hoppas att grannkatten har lite koll här också! Dina verkar ju jätteduktiga! Pia

Personalen Ulriksdal sa...

Men å så söt! Jo, katt måste man ju ha i trädgården. Här på Ulriksdal har vi lyxen av att ha två (lata) katter som jobbar (sover) dygnet runt!!

/AnnaK.

Anonym sa...

Jo, det är nog musår i år. Min värmländske brors lilla honkatt åt så mycket möss att hon släpade magen i backen o de befarade att hon var dräktig. Men ack nej, ett toabesök fixade det hela:) Yo

Carina sa...

Katter brukar ju tycka om att dra in bytena i huset så det gäller att se upp:)..eller ner..

Soldanella sa...

Ulriksdal.. jamenvisst en häftig katt såg jag där i våras. Låg högt uppe vid prydnadssakerna på en hylla och såg lojt ned på oss fyndjagare.. Undrade då var den kom ifrån.

Jättefin.

//S

Carina sa...

Hej Yo,tack för senast!:)

Sylvia sa...

Duktig misse!
Måste bara berätta om min kloka katt! Vi var hemma i köket och jag var lite obeslutsam om vad jag skulle ha till lunch. Öppnade kylskåpsdörren och lika obeslutsamt stängde den igen utan att ta ut något. Katten sitter på golvet och betraktar fundersamt på mig, sedan sticker han ut och kommer tillbaka om 5 minuter, lägger en mus framför mina fötter och tittar på mig! Ojdå, tusen tack! Han trodde väl att jag ingen mat hade och hämtade mat till mig!

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo Pia, det är dags att gå i fobiträning, mycket nötter och stenfrukter i år! Katt kanske...
Sant AnnaK, jag har 2 färskingar, i vinter inga möss! :)
Huga Yo, men jo det är nog sant, och det har redan börjat!
No byten inomhus, no Carina!
Underbart Sylvia, vad gjorde du med musen?

Sylvia sa...

Jo, Hannu, inte åt jag upp den i alla fall...
Jag tackade kattfan så innerligt och berömde denna ädla Musjägare med ord och handling (=grädde!) och när han inte såg, passade jag ut musen till skogen!

Hannu på Kinnekulle sa...

Bra gjort! :)