onsdag 5 augusti 2009

Svartbygge!Nä nu har jag tröttnat på dem som bara bygger nytt utan att fråga, typ som lite söder ut, fast mer pippi här hemma. En koltrast eller stavas det med å? Hur som helst har dom byggt bo i ett äppelträd i trädgården, typiskt nog är det trädet vid grillen, dörren, trädgården, typ allt jag utomhus. Varje gång jag närmar mig flyger mamman i väg, för 30 000 tusende gången. Är hon dum eller, har hon inte sett att jag inte äter upp hennes ungar, katterna är för små att fatta och jag väntar bara på koltrastens skönsång till nästa år. Men nu, uh, fatta! Är det ngn som talar med fåglar som läser denna blogg, ett plus om ni pratar med kattungar också. Ett särskilt stort plus till alla som skrämmer i väg hjortarna med sitt prat! :))

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, ha, ha- koltrastarna är som små husdjur tycker jag, vill väldigt gärna vara nära! Jag talar allt med fåglar om än lite amatörmässigt! Katter och hundar pratar jag alltid med!! Hjortar har jag inte men rådjuren får man säga till på skarpen - dom är så oblyga nu för tiden, och fräcka!
Vi har massor med fåglar runt om, både i holkar och träd men jag har ju lite annorlunda tomt - bor ju nästan i skogen.
Härom dagen hade en liten fågelstackare förirrat sig in i ett av växthusen och flög panikartat omkring innan jag fick föst ut stackarn!
Jaa, vad skall du göra - sätta upp några holkar kanske ;=)
Ulla

Carina sa...

Koltrasten bygger bo...lägger ägg utan att fråga..ser jättar som klampar omkring..ger trädgården liv.. räknar inte ens till 30 ,kommer tillbaka när man gått därifrån..grillen är flyttbar,enkelt,va!Smile!

Hannele sa...

Det är inte honan som är dum...
Pappan som bestämt boplats.

Carina sa...

Jag kan härma en varg och jama.

Hannu på Kinnekulle sa...

Flyttar på grillen Ulla, det var bara ett dumt ställe den valde, eller så är den dum som inte vant sig vid mig!
Precis! Men hur som helst är det för nära ytterdörren och trasten flyger i panik varje gång jag är dörren!
Dum pappa Hannele, men hallå han är väl en koltrast han med!
Jamyl då eller?

Sylvia sa...

Ja, du får allt flytta på grillen så du inte gör grillad pippi i misstag!
Och så får du väl använda den andra dörren lite oftare till dess.... de flyger ju iväg om någon vecka eller så.

Gärdsmygen sa...

Prata med fåglar kan jag! Mina koltrastar är inte rädda. Jag har bon i trädgården också. Men jag kan inte prata med katter, dem är jag rädd för. Sorry:(
Jag delar visst egenskapen att falla för bilar med dej. Visst finns det många charmiga gamla pärlor. Grejen är att man får intala sej att de är bäst att titta på. Miljön, chauffören och verkstan (kanske) mår bättre av nyare bilar:)

Anonym sa...

Det är väl inte konstigt att kol-trasten bygger nära grillen...

Carina sa...

Näe,yljam..

Hannu på Kinnekulle sa...

Nej dörren byter jag inte, men grillen är flyttad. Japp de flyger ju om en tid, då när katterna är lagom stora för sin första jakt, hm!
Jajaja Gärdsmygen, hela livet verkar väl att handla om att intala sig, i stället för att!
Nä logiskt, den är ju lika svart som hanen! Grillen alltså!
Jaja...

Carina sa...

:)