fredag 9 oktober 2009

Hos Monet


Klart vi besökte Monets trädgård också och vi fick komma in i trädgården en timma innan de öppnade så att vi skulle kunna fotografera och så, dock hade jag nästan slut på batterier och minneskort. Lånade lite här och där...


Jag har ju sett den på bild tusentals gånger men det var ändå roligt att komma dit, och då särskilt till huset! Älskar färgsättningen och det iskalla blå köket. Huga!


Pelargoner som underplantering till stamrosor, ja det funkar väl.


Precis som på hans tid odlas sommarblommor i långa rader, kul i början.


Men ganska snart tröttnade jag på raderna, möjligen för att kombinationerna inte var så spännande. Även om det är en historisk trädgård som vi var i.


Hade sett fram emot krassegången, tja nerklippt och på tillväxt! Inte som man sett på bilderna....Och jo tittade till den gamla bron också, dock utan blommande blåregn! Men jo det var roligt att besöka trädgården och när timman var över, kryllade det av folk i gångarna! Parkeringen var dessutom jättefin, moderna gräsängar.

12 kommentarer:

Ia sa...

Åhh, Monet´s trädgård - ett drömbesök! Ytterligare en dröm är att få sitta under ett blåregn i min egen trädgård

Anonym sa...

Ingen krasse och inget blåregn ;( - men underbart ändå, gillar den gröna färgen i början - har du ingen bild på det blå köket?
Ha det så bra! Ulla :)

Höstträdgården sa...

Lummigt och vackert,gillar bron..

Tant Grön sa...

Vilken grej, att få bli insläppt i Monets trädgård utan alla kryllande besökare! Det var nästan omöjligt att få grepp om hur den såg ut när jag var där, en gång i juni för några år sen. Folk köade på trädgårdsgångarna för att ta sig fram, meter för meter.
Men vissa detaljer kunde man se, till exempel gjorde en kantplantering av variegerad kirskål starkt intryck på mig. Modigt värre...

Gärdsmygen sa...

Hit har jag velat åka förr. Men nu när jag sett andra fina ställen från Frankrike på din blogg så tror jag att jag stryker Monets trädgård från önskelistan.

'Gumman' sa...

Visst har jag varit i Claude Monets trädgård i Giverny.
Många blommor...mycket folk.
Upplevde den som en riktig "turistfälla"
Vackrast var dammen med näckrosorna.
Ann.

AnnA sa...

Hej Hannu!
Jag har en underbar bok som heter "Impressionisternas Trädgårdar" av Derek Fall, och i just den boken kan man se ett foto på hr Monet ståendes bakom sin rabatt med stamrosor och med pelargonior under...
Den boken vill jag rekommendera, om du inte sett den.
Sedan upptäckte jag, när jag fixade veckans fototriss om inspirationer, att en viss hr Sarenström hade tagit porträttbilden på Karin Berglund i hennes bok "Med fingrarna i jorden"...Underbara foton med mycket inspiration!
Trevlig Helg på dig, och laga nu ngt gott att fotografera och äta upp sedan...
hälsn
AnnA
PS!
Härliga bilder från Monets trädgård, som jag tyvärr inte besökt.DS.

The Secret Garden sa...

Så vackert hus!! Gillar den där varmrosa färgen. Sedan trädgården...den är inte alls som när han levde och komponerade alla färgerna på blommorna! Det var lite annorlunda, inte lätt för dem som ska ta över nu; turisterna är ju huvudattraktionen nu för tiden! :)

Hannu på Kinnekulle sa...

I denna trädgården har jag utrotat ett blåregn, det var planterat så det växte in under takpannorna, inte bra. Är sugen på ett uppstammat blåregn som blir ett träd.
Ingen bild på köket, googla Ulla. men den var en iskall känsla där inne, inte mysig en vinterfrukost...
Bron är en klassiker.
Varigerad kirskål är så snyggt, jag har för mig att den är mindre invasiv också.
Man ska inte stryka, lägga till är bättre!
Sant att dammen är stiligast, och klart det är en turistfälla. Och de kommer i horder varje dag.
Den boken har jag nog missat, men finns som sagt i andra böcker.
Huset är underbart helt enkelt även inomhus. Turisterna betyder ju pengar, så jaja...

AnnA sa...

Hej Hannu!
Det som är så fantastiskt, tycker jag, med "Impressionisternas Trädgårdar" är att det även är en konstbok.
Det är alltså foton blandade med målningar gjorda från den tiden, och med ritningar och förslag på liknande odlingar&trädgårdar. Och konstnärerna är; förutom Monet; Renoir, Cézanne, Van Gogh , Caillebotte och Hassan.(De två sistnämnda är för mig okända.)
Ha en skön lördag!
hälsn
AnnA

Hannele sa...

Tjusigt, krassegången blommade fint när jag var där en höst, tidlösa var fint, de låga spaljeäpplen. Och de hängande pilarna, precis som man sett i alla tavlor. Visst är det kul med snygga P-platser :)

Hannele sa...

P.S.
Vakterna i huset skällde på mej först, för de trodde jag förstörde möblerna med min "vattenkanna", sen höll de på att skratta ihjäl..