tisdag 1 december 2009

Ulf Nordfjell skapar en oas på Nordiska Trädgårdar 2010


Ulf Nordfjell skapar en miljö exklusivt för Nordiska Trädgårdar: ”Trädgårdsrum signerat Ulf Nordfjell”. Ulf kommer att visa delar av sin kollektion, nordfjellcollection.se, för privata och offentliga rum som utgår från svenska material, som lärk, stål och granit.

Formklippta kuber i buxbom kontrasteras av romantiska pergolabågar med rosor och spaljéer med paraplyklippt häggmispel i blom. Sittpuffar och planteringskärl i galvaniserat stål och träbänkar i massiv lärk är några komponenter i den unika utställningen. Några inslag tar Ulf med sig från sitt vinnande bidrag i den prestigefyllda Chelsea Flower Show i maj 2009. Ulf skapade här en trädgård för The Daily Telegraph som tog hem tävlingens finaste titel ”Best Show Garden”.



I trädgården blandades moderna, minimalistiska, skandinaviska linjer med traditionella lantliga engelska inslag. Härifrån kommer bland annat den svarta tavelramen med eleganta spaljéer och sittpuffar. Naturmaterial och toner i svart, purpur och vitt används genomgående för att grönskan och blomsterprakten ska återkoppla till de stora fotografier av Jerry Harpur från London-utställningen som finns med i utställningen. Bilderna kommer att ”förlänga” utställningen och bidra till att skapa en verklig oas i Stockholmsmässans foajé. – Utställningen speglar mitt formspråk och ambition att förena arkitektur och design med natur och hortikultur, säger Ulf Nordfjell.

Och detta tycker vi andra är riktigt kul på hemmaplan! =)

6 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Häftigt snyggt, tror jag, ingår i Ulfs fanclub..

Hannu på Langeland sa...

Blir klockrent...

M/S Design sa...

Det ser jag fram emot gillar det han gör.

Anonym sa...

Spännande, ser fram emot detta i vår!! :)Ulla

Hannu på Langeland sa...

Vi är snart där, alltså på Nordiska....

Sommarträdgården sa...

Härligt projekt..