lördag 9 januari 2010

En fantastisk skiddag...


Förstår att det kan verka tjatigt, men fan det är ju en skidvinter i år. Började dagen med ett gäng nedförsåk, men vädret var på ett stålande Kinnekullehumör och ärligt upp och ned i backen blir lite enformigt till slut...


Kände helt enkelt för längdskidor och lite skogslik naturupplevelse.


Och det var jag tydligen inte alls ensam om! =)


Men det skulle visa sig vara lite körigt med skidorna i början, det är faktiskt sant och jag tyckte att det var jättesvårt att åka längd. Eller att utför kanske är så mkt enklare, breda skidor som svänger som man vill, oftast. Jag kände mig som när jag cyklade utan stödhjul för första gången ! Men hallå jag har bara åkt utför typ i några dagar...


Hur som helst var det bara att kämpa på, åkte bara en mil med Vänern i fonden nästan hela tiden.


Utsikten från Högkullen är oändlig och detta då i ett skidspår...


Och som sagt Vänerhorisont nästan jämt. Spåren är kanonfina furutom ca 1 km, ett pucko har plogar vägen samt spåret! Och spåret fanns där när de plogade ända ner till gruset, fan.

'
Och varför har man pologat, jo för att en traktor eller ngt skulle köra upp ett lass morötter till hjortarna. Säkert är det jägare som matar dem, enkelt att komma åt å skjuta då. Vet inte om det gör det där, men det stör mig att de plogat spåret, dumt!


Nåväl det är bara 1 km, jag älskar det här med långskidor man får se så mkt som man aldrig ser annars om man inte ger sig av ut, när såg du snöglöd senast?


En fantastisk skidtur på väg mot solnedgången, mysigt. Och faktiskt det som jag lärt mig med att svänga i backen kunde jag använda i spåret, blev riktigt duktig till slut! Men frågade en duktig skidåkare om lite problem jag har i spåret, då sade han att detta är ett svårt spår som amatörer inte riktigt förväntas klara av. Tjoho!Så kommer du till Alpkullen ska du köra upp mot Högkullen, kanonfint nu! Och mitt vinterliv har fått en ny mening! =)

4 kommentarer:

Millan sa...

Hannu, jag drömde om dig inatt *ler* men det var bara om din trädgård och att den stod i blom redan.
Nåja antar att jag längtar efter våren.

Marie Lithén - Lithensträdgård sa...

Jag älskar ju utförsåkning, men när det kommer till längd så svänger spåren men inte svänger jag inte.... inte min grej, men huvudsaken att man är ute och njuter att vintern oavsett.... tills trädgården börjar spira, för då är vi som förbytt....Underbart att läsa om dina äventyr och se dina underbara bilder

Marie Lithén - Lithensträdgård sa...

uj nu såg jag ju din Facebooklänk. Det är ju afterskin som är grädden på moset :-)

Hannu på Kinnekulle sa...

Härligt med sanndrömmar Millan, så gott!
Mkt grädde å moset här, hade ju helst hängt å en solig terass i en alp, men fan det duger! Det är svårare med längd, men man får koll å det. Jag åker ju nerför...:))