torsdag 18 februari 2010

Åre dag 3I dag åkte vi gondolliften ända upp till Åreskutan, alltså så långt upp man kan komma. Det var ett märkligt vackert och stelfruset landskap, inte insmickrande utan bara självklart i sin bistra enkelhet.


Min skidåkning var inte på topp kan jag ju tillägga, benen var som majonäs sedan i går. Men ville ju inte sitta inne i denna underbara soliga dag.Dock blåste det och var ca -15 och köldeffekten var ca -30, vi stannade inte så länge men hade en mycket fin nerfärd från kalfjället.Lite längre ner kändes det som att man var i ett Märkelinlandskap, alltså tågbanestatus... Väldigt overkligt men riktigt ändå!


När vi väl kommit ner åkte vi på min begäran tillbaka till favoriten Paradisbacken i Duved, vädret var insmickrande och de har sittliftar, ngt man uppskattar om man åker hårt.


Jag tröttnar aldrig på syner som denna, folk i branten innan de skall släppa taget och åka ner!Och eftersom vi befinner oss ca 1, 5 km upp på fjället håller vintern ett stadigt tag om naturen här uppe, bistert men också så magiskt!Vi missade att ta med oss varm choklad upp, hade varit KINGA och sitta just här och bada ansiktet i värmande sol med choklad och ostmackor!


Nåja man kan stå och njuta utan också!


Kanske blir min största "lärdom" att våga släppa taget och lita på sig själv, inte vara rädd och njuta av stunden! Hm, jo övade naturligtvis lite först, men ögonblicket man står och väger ut över kanten är magiskt när man släpper tryggheten bakom... Om du undrar så är Paradisbacken en medelsvår röd pist, en baggis som går undan! =)

16 kommentarer:

Marie sa...

magiskt,magiskt vackra bilder av mitt Åre! Grymmt välkommen åter, ska inte vara så hård nästa gång, lovar........

Hannu på Kinnekulle sa...

Hahaha går inte att vara så mkt hårdare, det är ju bara ett steg kvar till svart. Efter det bangar ju till och med du! Vänta du, det dröjer inte länge förän jag bankar på dörren igen. =)

Marie sa...

welcome welcome, jag övar mer svart pist och offpist till dess,-)

Hannu på Kinnekulle sa...

Lägg tyngden på off! =)

Vinterträdgården sa...

Fantastiskt fina bilder.

Anonym sa...

Himmelriket! Vilka bilder, suck. För Guds skull, var rädd om dig Hannu. Ingen kan ta sådana foton som du:) Yo

Torprosen sa...

Men vilka helt underbara bilder du tagit.... Kul att du gillade Åre..
Torprosen

Herr Fryle sa...

Du är en mästerfotograf och så kan Du åka skidor åxå. En äkta allkonstnär

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tack för att jag fick följa med - det blev den enda skidåkningen för mig i år. Men snö har vi så det räcker.
Eva

Susie på Stjärnarve sa...

Underbart vackert! Något jag helt klart aldrig kommer att få se "live" utan jag nöjer mig med dina fantastiska bilder. Tack!

M/S Design sa...

Härliga bilder, ser ut som om granarna tränger upp ur snön på ena bilden,så mycket snö.
Var rädd om benen.
Mariana

Hannele på Hisingen sa...

Vackert uppe på Åreskutan, blåser även på sommaren, roligt att du har njutit så. Hoppas du hittar ditt hus under all snö..

The Secret Garden sa...

Jättevackra bilder!! Och tur att du inte dök nedför de grova svarta pistarna i Åre...:)
Men jag kommer inte ihåg dem riktigt...det var ett tag sedan, närmare bestämt när jag var på konfirmationsresa med klassen till Åre och åkte slalom (kan det ha varit i 7:an?)..på lånade skidor och pjäxor som var för stooooora! Men hej vad det gick undan, svängde föör lite! :)

Hannu på Kinnekulle sa...

Hade 3 makalösa dagar upp och nere i fjällen kring Åre, det säter livet i nya perspektiv, ska vintern ha en mening eller inte? =)

Trädgårdsmakaren sa...

Det första fotot.... faboloso!!
Härligt:-))

Hannu på Kinnekulle sa...

Fatt hur mkt kameran frös just då Trädgårdsmakaren! ;D