onsdag 3 mars 2010


Oj snart har det gått en vårvecka till utan att det har märkts. Jobbade i Sunne med Villafamiljen i helgen, kul men han inte åka i backen. Vart lite purken för det, men ingen mening att vara grinig!


Men så hälsade jag på en kompis uppe i Malung och på hemvägen passerade jag Branäs, klart att jag skulle upp på berget där! Men oj så mkt barn... Verkade vara ett perfekt ställe för barnfamiljer, åkte lite fel i backarna och hamnade typ i barnbackarna... Nåväl hittade till branta röda pistbacken, tror att den var det värsta jag åkt nerför hittills, underbart!


Ett tack till dig Nina som tipsade om backarna i Mullsjö, visste inte om dem. Kanske inte det bästa i backväg, men spenderade 2 timmar i rödpisten och slipade på stilen. -2° strålande, solsken och ingen kö till liften. Tyvärr en ganska kort backe, men brant så det funkade.


Och när jag kom hem hade det naturligtvis snöat igen, var är trädgården?


Nåja de lovar sol i alla fall, kyla och sol är fint i backen!Och då händer det på en och samma gång, jag längtar tillbaka till utmaningen i Åre. Särskilt eftersom jag har fått höra att jag faktiskt åkt i denna backen utan att se att det var den! Huga, den trodde jag var vigd för alpinister....

9 kommentarer:

Marie Lithén sa...

du är väl minnsann en alpinist;-) Å när väl våren kommer till våra trädgårdar kommer den vara såååå uppskattad

Leif sa...

Det ser läckert ut

Christina sa...

Jag gillar snön, även om jag inte åker skidor. Men nu tycker jag att vi fått nog av den, jag längtar efter vår!
Ha en bra dag!
/Christina

NinaVästerplana sa...

Glöm inte skidorna på tisdag.... Då kan du prova backen uppe vid Billingehus ;-)
För man kan väl inte hoppas på att det smält tills dess....
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Njut i din trädgård sa...

Jag har åkt skidor sedan barnsben och är det någonting som fortfarande skrämmer mig så är det tanken på Sunne-backen. Jag minns att jag tyckte den var så himla läskig.

Jag undrar hur jag skulle tycka idag?

Sussi sa...

AAAHHHH! Sunnes backar har man hasat i några gånger! Jag älskar Sunne men för mig är Sunne mera vattenskidor än snöskidor. Sunnes Vattenskidklubb måste du besöka om du kommer dit någon sommar! Vi har vårt sommarställe i närheten av Sunne och kan aldrig få nog av Fryksdalen och naturen runt Frykensjöarna.

Ha det gôtt!
Sussi

Hannu på Kinnekulle sa...

Klart jag är en alpinist i båda bemärkelserna, trädgård/skidor... Och när det våras, ja då jäklar... Men innan dess ska jag njuta av snön.
Visst gör det Leif, mitt endorfin går i gång på snöiga backbilder...
Våren kommer när som helst Christina, det är lugnt!
Vadå på tisdag Nina?
Hurru Njut, jag stod längs upp och skrek tyst! Men det var några veckor sedan....
Ska vara i Sunne fram igenom efter att snön smält, kanske skulle pröva vattenvarianten!

EvaB sa...

Läste i ett tidigare inlägg att du hållit trädgårdslängtan i schack genom att inte läsa litteratur och tidningar, samma här! I och för sig vill jag ha ytterligare några vintermånader, men när jag nu såg allt det gula i din Körsbärslund - vilket underbart ord! - och snödropparna i mitt vårland lyser vita, ja då börjar jag plocka bland trädgårdsböcker o magasin...

Hannu på Kinnekulle sa...

Hel ok å ta fram dem nu Eva, det är dags att längta nu....