lördag 3 april 2010

Mötte våren på toppen...Ni som följer mig lite här å där vet ju att slalom är en ny favorit för mig, men ni vet nog också att mars har varit en mkt jobb månad, föredrag och utställningar och annat, jag ställde in allt med påsken och bestämde mig för att vara själv. Jag brukar göra så när det varit lite för mkt... Fantiserade lite om att åka lite skidor och tja jag kunde inte värja mig, vaknade mkt tidigt och bestämde mig i all hast att åka till fjälls! Vad kan bättre avsluta vintern och sjunga in våren till ljudet av slaomskär i en snöbacke? Skall villigt erkänna att vädret inte var det bästa, snön var varm och backarna var många men branta och korta, fanns några blå å gröna men dem brydde jag mig inte om. Hur som helst det hade snöat på natten och backarna vallades snart upp som puckelpistar, störigt och inte alls som jag vill ha det, men det lutar ju.


Stundtals klarnade himlen upp och då blev det ljusare, inget annat. Men jag hittade ett spår där inte så många hade åkt och det verkade ganska fritt från uppbyggda snövallar. Bra jag testar detta.


Inte konstigt att inte så många hade åkt, det spåret ledde bland annat till helvetesgapet, svarta haren eller ngt. Svart var den i all fall som pist. Förr eller senare skall man ju göra det, ok. Lets go! Jag hängde i svarten resten av dan, härligt nu är jag från denna vintern både vinterbadare och svartpiståkare, vad näst? Jo Marie jag stod upp och åkte!


Skidbutiken hade rea och jag passade på att köpa dyra gogels billigt, snygga eller? Jaja de ser lika dana ut, men har bättre plast och jag har tagit bort all skyddsplastfilm. Fatta det är ju så kul att vara i en sportbutiksavdelningförskidasesoarer. Det var dessutom en härlig resa ner genom en vårsverige i kvällsljus, underbart. Och när jag kom hem upptäckte jag att äppelbeskäraren varit här, nu är det vår även hos mig och den syns i morgon. :)

10 kommentarer:

Scylla sa...

Tja, du ser ut som en spyfluga ungefär.
;) Nejdå! Men de var rätt stora, som... *host* flugögon ungefär.

Scylla sa...

Nä, nu får jag ågren :( Man ska inte skämta så där med människor man inte känner. Förlåt! Ta bort kommentaren du!

Hannu på Kinnekulle sa...

Skämta Scylla jag har hud som tåler... Du hänger kvar, men jag fattar vad du menar! :))

Marie Lithén sa...

Shit Hannu, vad stolt jag är över dig, du är en skistar på riktigt nu. Drömmer redan om när vi tar de svarta pisterna i Åre tillsammans!

Hannu på Kinnekulle sa...

Marie inget att vara stolt om, tugga i dig nu , sen när jag svischar förbi dig! Yeah i think so! Men yeah Åre ihop! Hm mkt yeah blev det!...=)

Marie Lithén sa...

Är inte helt säker på om jag längtar efter att bli omkörd,-) men efter att du hänger på störtloppet och lundsrappet så.-)

Hannele på Hisingen sa...

inte åkt skidor, fixat båten idag :)

Hannu på Kinnekulle sa...

Underbart Hannele, den skall ju oxå bli klar i tid, blev inte bjuden på mämmy eller vad det heter i backen, hm! =(
Vi får väl se Marie vem som kör före, jag misstänker ngn annan än jag! =D

Vårträdgården sa...

Passar i duschen oxå!;)

Hannu på Kinnekulle sa...

Perfekt där, no tvål i ögonen! =)