söndag 18 april 2010

Njutit och är nöjdHimmel blåsippsbacken står i blom tänkte jag och lämnade datorn en stund, kom inte längre än till himalajabjörkarna innan marken var täckt av blåsippor. Ganska snyggt med ett blåvitt tema i de torra fjolårsbladen.


Blåsippsbacken stod i full blom, det är en märklig upplevelse. Först ser man inga sen ser man alla på en gång! Sorry fotot men färgen syns ju! =)


Stannade kvar där borta även om jag inte hade tid, men jag var verkligen tvungen att klippa ner fjolårsgräsen i prärien. Den hade ju redan börjat grönska och narcisserna hade just slagit ut, kejsarkronorna var på god väg och sedan är det ju alliumtid.


Det gick riktigt fort och trots lite stukad arm blev jag klar på 2 timmar, nu kan jag ägna mig åt att njuta resten av säsongen och det gör mig så nöjd! =)

15 kommentarer:

slottsträdgårdsmästaren sa...

Nu börjar livet återvända Hannu! Ha en fin vecka.

Spirande grönt - sa...

Visst är de som magneter för blicken, de blå små vännerna bland de torra löven.

Ha en fin söndagkväll

Rebecca

Bea sa...

Älskade Blåsippa! Jag vill också ha en backe full med sippor :)
Tack för titten! /bea

Berit sa...

blåsippeögon är väl som murkelögon, först ser man inget sen ser man massa...man måste ta på sig rätt ögon först.Hur är det med axeln din?

Charlotte sa...

Blåsippor - vilken lyx.... Mycket snyggt tillsammans med den vita björken och de gamla löven!

Ha' en bra vecka!
/Charlotte

Susie på Stjärnarve sa...

Här på gotland kryllar det av blåsippor, men någon Himalajabjörk - det har jag inte. Man kan ju inte ha allt, även om man vill. Men det var vansinnigt snyggt ihop!!

Mimi sa...

Härlig blåsippsbacke. Hälsn Mimi

Vårträdgården sa...

"Blått är flott"

M/S Design sa...

Björk-Blåsippa ursnyggt!
Mariana

Jo sa...

Blåsippebackar är bland det vackraste som finns. Man går där helt svältfödd på blomsterfägring, och så bara finns de där i mängder. Underbart! Och varje gång försöker man att föreviga det med kamera och varje gång inser man att det GÅR inte att få till det. De kommer aldrig bli så fina som i backen. Men det är gott att se dina foton ändå, de påminner mig om att jag ska ut och kika i "min egen" backe! :)

Marie Lithén sa...

bilden med Björken och sipporna är som en tavla, skitsnyggt!

Torprosen sa...

Säger som Marie: Skitsnyggt!!!De vita björkarna och de underbara sipporna är oslagbara ihop!!Kram torprosen

Thomas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Thomas Trädgårdstankar sa...

Fantastiska bilder, blåsippor med björkar är så mycket vår!!!

Är det planterade blåsippor eller är det trädgårdens invandrare?

// Thomas
Kolla in min trädgårdsblogg

Kristin sa...

Hej Hannu, lägger min första kommentar här efter att ha varit trogen läsare länge av både bloggen och dina böcker. (Jag gjorde ett inlägg om dig i förra veckan på min blogg också som lite extra reklam! *ler*)

Vi ska äntligen fixa till vår (torp)trädgård i vår, och jag är inne på SINGEL som du har framför ditt hus. Får man vara så fräck att man efterlyser mer bilder därifrån? Skulle hemskt gärna vilja se vad du har för kantsten också i mötet mellan singeln och gräsmattan/landen. Jag hittade vackra bilder på detta från förra året men skulle verkligen uppskatta att se nya bilder också.

ha det så bra och njut av dina härliga blåsippor!

/Kristin