tisdag 13 juli 2010

Basilikadolmar...


Oj mina basilikor producerar jätteblad, det är inget fel på dem, denna sorten gör så, kommer inte i håg just nu vad den heter, men jag köpte mina på trädgårdsdagaana på Rottneros i Sunne.Och det var ett bra köp och jag vårdar och vattnar dem. Men bladen är stora som en handflata och nu ska jag rulla den kring små dolmar av lammfärs och bräsera dem i vit vin och tomat. i ugnen då. Kommer bli kanon till i kväll! Mums på er. Ska självinspirera mig sid 62-63 i Hannus mat, en höjdare om du frågar mig!

14 kommentarer:

Marie Lithén sa...

Låter underbart! vattnas i munnen

Livsnjutaren sa...

Mums.....låter verkligen gott.
Har recepttorka så jag ska direkt kolla i min bok om det finns med där....jodå visst fanns det.
Tack för tipset, ska testas!

Hannu på Kinnekulle sa...

Sjukt gott, jag lovar. Men i dag en finslipad basilikaversion...:)

Iréne JB sa...

Inga handflatsstora basilikablad härmen rikligt. Har just marinerat kött i olivolja, soja, peppar, vitlök och finkonjak. Kan nog också bli gott. Får prova dina dolmar någon gång.

Susie på Stjärnarve sa...

Dom där "Hannudolmarna" lät väldans goda - måste testa nån gång men inte nu när det är så vansinnigt varmt. Orkar inte stå i köket alls idag.

MiA sa...

Yummie!

ulla laiho sa...

Basilikan ser fin ut men jag måste nog tillstå, att jag tittade mer på den nya hjälmbilden på dig ...

Vänligen
Ulla Laiho

Iréne JB sa...

Kan instämma lite med vad Ulla här ovan sa, kollade också in den nya hjälmbilden. Du börjar se ut som mina cykelnördande vänner t.ex maken min (birath.blogspot.com), xc-mankan :)

Hannu på Kinnekulle sa...

Måste erkänna att nu har jag ännu inte börjat med dolmarna, blir i morgon tror jag... Lade in sill till italienarna på fredag och ja där gick kvällen, ska sätta i gång en suredeg och har er rågsur på surning sen i lördags, förstår inte varför jag känner mig så huslig!
Iréne den är bara tillfällig. Facebook krävde den en stund, lugn snart är slalomskidorna framme å då du! ;)

Iréne JB sa...

Okej. Maken med vänner planerar att cykla Vättern runt fast med start här i Jursla, Norrköping. Låter jobbigt, och med tanke på värmen hemskt. Men jag supportar väl. Kan bli en trevlig utflykt. Och skidorna ligger vallade i källaren och väntar på snön.

Stein sa...

Hei Hannu. Det er alltid like hyggelig å lese dine blogginlegg! Ha en fortsatt riktig fin sommer! Jeg ser frem til dine videre blogginllegg!

Hannu på Kinnekulle sa...

Hehehe oroa dig inte Iréne många har föreslagit att jag skall ta klassikern, men hallå! Vättern runt är "nog" inget för mig!
Tack Stein, ja det blir ju bara vardagsliv här med sånt som händer runt/i mig. Verkar vara fint läge på eran svenska stuga! :)

Mimi sa...

Basilikadolmar låter verkligen gott, mitt drivhus är nu fullt med basilika som vanligt, när värmeböljan är över och man kan sätta på ugnen igen ska jag pröva. Hälsn mimi

Hannu på Kinnekulle sa...

Mimi vi åt i går, super....