torsdag 14 oktober 2010

FörutHittade en bild i datorn föreställande min gamla trädgård, och genast drabbades jag ev en kärlekskänsla till trädgården, det var där min resa började. Visserligen längtar jag inte tillbaka till just trädgården, men kan sakna den känslan som fanns i den. Fast ja det är ju inte intressant jag som du drivas av att gå vidare. Och för mig har trädgård blivit ett jobb och i mina ögon betyder det att jag snabbt får utvecklas och pröva många trädgårdar på en säsong, jag kan sakna men älskar samtiden också. Men poängen och det viktigaste av allt för mig är att jag inte glömt känslan där jag startade, att jag då och då möter likasinnade trädgårdsmänniskor och förstår var de är i sina resor. Man måste gå in i en trädgård och träffa dess skapare för att på riktigt förstå vart den är på väg, känna in kärleken och lusten till just detta projekt. Och det behöver inte vara översättningsbart till den egna trädgården, men det vidgar dina vyer. :)

10 kommentarer:

billan sa...

Fint skrivet, se till att du behåller den där känslan......

Jane sa...

Härligt med en som förstår ... är just nu på en sådan resa med min kolonilott och ser precis framför mig hur det ska bli. Tyvärr tar det så lång tid - vill bli färdig "nu", samtidigt som själva tänkandet och planerandet är en del av resan. Den måste ju också ha sin tid.

M/S Design sa...

Så fin den var,
Såg den aldrig i verkligheten men upplevde känslan i den genom din bok Rimfrost och trädgårdsdrömmar.
Minns fortfarande hur glad och inspirerad jag blev när jag läste den.
Mariana

Anonym sa...

Precis en sådan här sago-trädgård ska jag också ha..Men jag tänkte att den liksom bara skulle komma på köpet när man köpte hus... förfallen skulle den bara finnas där med frukträd och skulpturer.. Ack så fel man kan ha. Man måste alltså anlägga och sköta... Tack för underbara bilder iaf!

Höstträdgården sa...

ser helt sagolikt ut,lite spooky t.om..

Susie på Stjärnarve sa...

Hur vacker en trädgård än är så kommer en tidpunkt när man måste gå vidare, antingen i trädgården eller i en annan trädgård eller med något helt annat.
Det är ju människans drift att alltid se sträva framåt. När man inte gör det längre, utan nöjer sig med det som är - då är det på väg utför...

Cecilia sa...

Men vilken fantastisk bild! Den är helt magisk. Du är en konstnär, både trädgårdskonstnär och bildkonstnär.

lantliv i bagarstugan sa...

Vilken mystik känsla jag fick av denna bild, vill gå där och leta tomtar och troll!!
Tack för denna underbara bild!!
Kram Kram

Irene sa...

Kuva on hurmaava ja salaperäinen.

Tunnistan tuon tunteen.
Näet jo lopputuloksen ja raivaan vauhdilla esteet (= kaikki muut välttämättömät työt) että pääset puutarhaasi toteuttamaan näkyäsi.

Onko mitään niin mahtavaa tunnetta??

Edelleen se valtaa minut silloin tällöin.

Bente Simonsen sa...

Är icke trädgård om känsla? Jag har aldrig förstått längtan efter den perfekta gräsmatta eller den perfekta trädgård, - en trädgård, där allt är arbete och och 'appearance'.
En trädgård skall vare ett ställe, där det är gott att vare för mig, och var katten och de andra djuren trivs. Harmoni och känsla är icke synonym med perfekt.