måndag 4 oktober 2010

Huskvarna centrum


Tänk så förvånad man blir i bland, jag var i Huskvarna i veckan och blev lite kär i Esplanaden. Eller tyckte i alla fall om den och det var en så skön känsla att köra in i centrum med Esplanaden som blickfång.


Jag gillar det här när man gör trädgårdspark av centrum. Det liksom centrerar centrum ännu mer och blir en självklar mötesplats.Sedvanliga planteringar som inte direkt hänförde, men lyste upp i alla fall.


Det är ngn på tekniska kontoret som gillar gräs och det är tydligt i hela verksamheten. Funkar sådär ivl...


Konst och tänkvärd utsmyckning.


Jag gillar dock esplanadtanken och att den löper genom hela centrum ända upp till den skeva rondellen som var kul.Härligt jag vill också ha en esplanad! I Lidköping finns det en gata som heter Esplanaden, men det är också den enda likheten. Eller ja det heter ju Kungsgatan tror jag i Huskvarna så det var ju inte likt ändå. ;)

4 kommentarer:

M/S Design sa...

Det är trevligt när dom pyntar med blommor,tycker det blivit mer och bättre med sånt.
Mariana

Helens trädgård sa...

Verkligen en vackert blommande centrum, fram för fler sådana.
Ha en fin dag!

Susie på Stjärnarve sa...

...att den esplanaden såg riktigt bra ut, alltså på bild! Prydnasgräs kan man ju aldrig få för mycket av, dessutom blir det extra snyggt sent på säsongen när blommorna börjar ge upp!!

Ingrid sa...

Jo, den heter Esplanaden och flankeras av Kungsgatan och Erik Dahlbergsgatan. Omkring 1910 började staden begyggas norrut från nuvarande Esplanaden, men fram tills dess var det åker här.