söndag 24 oktober 2010

Stramt eller lekfullt


Häckar kan både tynga och lätta om trädgårdar, allt handlar om hur vi använder dem.Älskar verkligen den lekfulla buxbomsvågen som skär genom det spröda gräsen, taket ger visserligen tyngd åt bilden men det är ändå vågen som är grejen.


Den draperiklippta idegranen känns också lekfull trots att det är en ganska tungsint idegran, överraskande och ett stilfull blickfång.


Strama häckar i olika nivåer ger också sköna linjer för ögat att följa, kan tyckas stramt men med de stilfulla planteringarna bildas en skön kontrast och en mkt vilsam trädgård att vara i.


Hm hur ska jag då göra här hemma, blir ju inspirerad av alla uttrycken!

6 kommentarer:

NinaVästerplana sa...

Det där tycker jag är svårt..... Hur mycket kan man gå på sin egen smak... hur mycket ska man ta hänsyn till omgivningen.... o då menar jag både grannar o landskap.
Ja, du har ju sett kompromissen ;-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Hannu på Kinnekulle sa...

Hm vilken kompromiss?

Susie på Stjärnarve sa...

...att i en trädgård kan inget vara fult och om man vill ha strama häckar eller vildvuxna eller kanske inga alls, det är ju upp till ägaren.
Men.....om man nu är lite extra intresserad av sin trädgård, så tycker jag att den skall spegla ens personliga stil!

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo precis men en personlighet drivs ju ständigt vidare och ja därav är trädgård ngt av det mest spännande som finns att studera om sen som studerar fattar att det finns en stark individuell koppling där.

Anonym sa...

Det är spännande med annorlunda klippta häckar.. undrar om det skulle gå att göra (passa in) något böljande i mindre skala här.. Hm, får fundera (:D
Kompromisserna får i så fall bero mer lagar och regler som finns annars tycker jag nog att trädgården är ju till för ägaren ej någon annan. Nina gör det du känner!

Anonym sa...

Jag håller med samtliga föregående om att man ska göra precis som man själv vill i sin egen trädgård!
Men, nu när du nästan bad om åsikter så får du en :-)
Jag tror att det mjuka, vilda och vackra i din trädgård (som verkligen är superfint) skulle bli ännu vackrare om det fanns en inkräktare i en stramare form. En riktigt rå och vass formklippt sak. Lite som i den första bilden, sköna kontraster där båda sidorna bara blir finare av varandras närvaro liksom.
//Sylvia