fredag 18 mars 2011

Att lugna ner sig...

Både snödroppsutställningen på Trädgårdsföreningen i Gbg och Rum och Trädgård på Kistamässan blev en succé, många besökare och glada tillrop. Jag lagade mat med min gode vän kocken Rune Kalf-Hansen, och detta är något som vi har pratat om länge att jobba utåt ihop men inte fått till det tidigare. Men Rum och trädgård nappade och där stod vi i 4 dagar och lagade på bjudmat, underbart roligt och lite (läs mkt) jobbigt! Men jag har en känsla av att det blev väldigt uppskattat och att de flesta som ville smaka fick smaka, även om det stundtals var långa köer. Jag har kollat lite bloggar och en del av dem finner du här... 1 2 3 4 5 6


Dock har jobbett varit tungt och mkt för mig och faktiskt jag behövde semester, utställningar och ett gäng genomförda föredrag kräver sin tribut... Men jag hittade 2 lediga dagar efter Kista så jag drog upp mot Borlänge och Romme alpin, jag behövde spola huvet och det kunde jag inte göra hemma.


Och detta var en marginell omväg eftersom jag ändå skulle upp till Sundsvall.


Romme erbjuder en varierande åkning, både svart, grönt och blått, lite rött kunde jag också hitta.



jag hängde mest i de svarta men är lite osäker på hur svarta de egentligen är, men skit samma jag hade roligt och gled runt bland backarna.


Romme är en helt ok alpinort med tanke på att det är typ 2, 5 timmar från Stockholm, från mig är det nog 5 timmar. De branta backarna är korta men det finns sköna långa backar att glida i med.



Och uppe från toppstugan hade man en skön utsikt
över mat och nejder, jag njöt.

Två dagar går fort så det var bara att packa ihop och åka till Sundsvall för att hålla föredrag...

Och i Sundsvall han jag prata lite radio också, har försökt hitta länken men gått bet på det. Hittade inte heller länken från Kistamässan då finska nyheterna gjorde ett långt reportage från Kista, ja ja man beöver inte se å höra sig själv... ;)


Dags att lämna norr för Sthlm i eftermiddag var det dags för pressvisning för vårens kokböcker och sommarkalas skulle vara med, så vi var ett kokboksförfattare som pratade om våra böcker och jag måste säga att jag gillar en hel del av vårens utgivning.


Kvällen avslutades med barnkalastårtor, sjukt fina och goda. Nu hemma och dags att krypa i sång, tänker mig en dag i morgon då jag inte reser mig upp ur sängen... Det kommer att skita sig men tänk om...

8 kommentarer:

Torprosen sa...

Ja, ertersom jag följer dig på Facebook också så vet jag utan att egentligen veta..du lever ett tufft liv Hannu, det är full rulle för det mesta. Men tror du ändå hittat din grej när du bara "drar", sticker till dina andningshål...det är viktigt så fortsätt så..att leva i offentligheten som du gör kan nog vara krävande ibland, samtidigt tror jag att du har jättekul under tiden. Kram på dig och njut nu ordentligt av din hemmamiljö..Kram Torprosen

Hannele på Hisingen sa...

mysigt det ser ut, vilken läcker tårta

Klumpan sa...

Livets kontraster är själva grejen! Arbete-vila. Glädje-sorg. Leda-entusiasm. Stiltje-kreativitet.

Du är något på spåren....

Skogseva sa...

Har du tänkt på att du bara har ett enda liv? Men jag antar att du för det mesta älskar det du gör och då är det kanske ok att flänga och slita som du gör. Jag blir emellertid matt när jag läser om allt du tar dig för. Tur att du unnar dig några avkopplande åk emellanåt...

Susie på Stjärnarve... sa...

Idag när det tydligen har snöat över hela södra delen av landet, så är det väl helt OK att ligga och dra sig lite. Fast du kanske hade tänkt ge dig ut och åka skidor igen hemmavid!?
TREVLIG HELG vad du än gör!
Susie

Johnna G sa...

Tack för att du flänger runt och hit och dit! Det var himla roligt att träffa dig IRL på Kistamässan även om jag bara hälsade på dig! Hade gärna lyssnat på ett föredrag men får försöka med någon annan gång.

Ha det gott!

Hannu på Langeland sa...

Jag skulle inte trivas 5x8 timmar på samma ställe så mig passar detta jättebra, jag jobbar hårt i perioder, sen är jag ju långledig länge! Men visst ett par andningshål här och där behövs för att det ska vara genomförbart men mina jobb är ju faktiskt också riktigt roliga. Så jag härdar ut. :_)

Katarina/Kollitott sa...

Jag lyckades att både lyssna på dig och få en smakbit av den jättegoda maten! Tack!