söndag 20 mars 2011

Blandat bra dåligt men kanske mest vår. :)Vaknade toktidigt i morse, vet inte om det var supermånen eller solen, men var ju uppe innan solen... Hur som åt frukost och bestämde mig för att åka till Isaberg för en sista spontanskidåkning för i år.


När jag kom dit blev jag lite besviken, var detta backen? Visst den är brantare än hemma men kort...


Men ingen fara på taket backen var mkt längre och det fanns ett par svarta att välja på också. Men nu visade det sig att 85% av Danmarks befolkning hade åkt till Isaberg för att lära sig att åka utför, gissa om de snabbt hade plogar upp vallar i backen. Jag försökte hänga i de svarta pisterna men även där eller ännu mer där, jag fattar inte varför man ska åka i svårare backar än man klarar. Ja ja jag hittade en kant i backen nära skogen att åka på i, och det var helt ok.


Mityt på dan var det dags för lunch och visst det står att resturangen är enkel men någon gräns på skiten får det väl vara, struligt system att beställa och kön hgick sakta. Jag tog fish & chips fy fan så nedrigt, fisken åt jag inte och remouladsåsen som serverades till var nog inget som danskarna hade önskat sig... Ja ja inget att gnälla över men skidbackematkulturen verkar suga i hela landet, det behöver inte vara dyrt för att vara gott men inte heller dyrt och äckligt.


Nåväl åkte på ett tag efter lunchen och senare vid parkeringen fick jag vårkänning... Och mina pjäxor stod i lera för första gången...


Hemma kunde jag konstatera att våren tagit ett rejält språng under dagen och att snödropparna vid huset var på gång.


Men även de som står långt ute i snön, jag tror att det blir vår nu. :)

4 kommentarer:

Marie Lithén sa...

Inte dumt med vårkänning i både backe och hemma i rabatt:) bilden på pjäxorna i gegga är ju helskön:) då är det verkligen vår! Ja den där jäkla skitmaten i backarna är man ju döless på! Tur att det iallfall finns några bra!

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo men detta var nog bottennappet vad det gäller backmat... Jodu nu våras det så hastigt att man knappt hinner med och även om min trädgård ligger i vårligt släpljus så börjar det att tina även här. Tror skidorna hamnar i källaren i morgon... En kul och lång säsong blev det och hoppas du får ordning på knät snart så du är på stor g nästa säsong! :)

Anonym sa...

Hej. Ang maten i backen, en liten fråga: Det bruna, är det fisk???? En burk tonfisk eller till och med fiskbullar skulle se mer aptitligt ut. Skönt är det dock att våren är på gång. J.S.Bach

Bondjantan sa...

Synd på maten men du fick ju åka iallafall ;-) Själv har jag stått vid grytorna idag och lagat lamm...inspirerad av dig igår. Klart bättre än backematen skulle jag tro...!