fredag 29 april 2011

Bygger fast mig
Jag var på husvisningen idag av ruinhuset som var helt underbart men litet, eller mkt mindre än vad jag har. Då menar jag takhöjd och rymdkänsla, en del tunga investeringar är kvar att göra som badrum och värme. Och då blir det nästan lika dyrt projekt som jag har men jag förlorar rymden. 


Lite valhänt börjar jag i stället att bygga på min vinsamling idag, lådan med Amarone light kom idag, samtidigt med boken och jag han få ner vinter i källaren innan det tog slut. Men men tyvärr beställde jag väl så fort eftersom vinet inte på ngt vis är ekologiskt och hedanefter ska jag börja köpa på mig ekologiska samlarviner här. Läs mer om EKOodling här.


Kanske är det inte bara huset som jag skulle sakna om jag flyttar till andra sidan, jag är nog sjukt kär i Vänern som nästan finns i min trädgård. Och jag umgås med sjön varje dag och älskar med kvällsljuset. :)

11 kommentarer:

Moa sa...

Nog är det lätt att bli lite nostalgisk.. o man vet vad man har osv.. Det du har är helt enkelt jättefint.. stort härligt hus med fin karaktär med en sagolik trädgård, stora härliga rum vad man kan se på dina bilder ja o så ligger det i fina omgivningar. Så jag vet att jag nog är en av de få som säger att du ska stanna kvar.. men sån är jag o kanske kanske, skulle jag ju kunna lägga bud på ditt hus om du flyttar.. så äsch.. flytta vet ja!!
Ha en fin helg.. Monica

Inger R sa...

Kan du inte försöka en gång till att få köpa loss ruin nr 1, den vi tittade på?

Anonym sa...

Tja..du hade ju fått en skön spooky-skräckfilms upplevelse varje gång du badade :)
Jag röstade för köp i omröstningen men då hade jag inte alla fakta. Nu ångrar jag mig. Köp inte, bygg ruin på din tomt istället. / c

Skogseva sa...

KAN man över huvud taget lämna ett hus som ditt och med en trädgård som man lagt ner så mycket kärlek, möda och pengar i?

Anonym sa...

..och avlopp skall man ha, också. Synd att drömmen sprack för dig, Hannu. Då är det tur att man har en vinkällare:) Jätteruinen verkar ha ett gjutet betonggolv, sett från flygbilden. Har det varit en ladugård, kanske? Mycket att spetta bort blir det iaf, om man vill odla lite innanför murarna.
Man glömmer att du är så lång och lite luft kring huvudet måste man ha. Detta är i särklass den mest läckra fastighet till salu på Kinnekullle, just nu. Och inte särskilt dyr om man jämnför med Göteborgspriserna på en kollonilott. Som gjord för drömmar! Yo

annika sa...

Skönt att drömma och vara så nära... Fint att du gillar det"gamla" -kanke t.o.m mer efter detta roliga äventyr?? Ruinen såg häftig ut. Men ditt kök och trädgård är det finaste.

Linda V sa...

Asch då, jag såg också massa möjligheter med den fastigheten. Det skulle kunna bli världens trädgårdsutflykt som man vill åka till om och om igen och ändå så du kunde du skärma av från din egen trädgård. Det måste killa i skaparfingrarna. Men att lämna det du har kan ju inte vara lätt. Man blir lätt kär i sitt hem.

Maleviks Rosenträdgård sa...

Hej Hannu
Du kanske kan flytta ruinen till din tomt?? :)
Å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Vad spännande med ekologiska viner.
Det är så härligt att bo nära vattnet, så harmoniskt och rogivande.

Önskar dig en underbar helg!

Västanvind sa...

Skall man vara lite krass. så är det säkert enorma uppvärmningskostnader i det huset (Frälsegården) med 2-glasfönster bl.a.
Det är ju annars ett väldigt fin hus (som sommarbostad).
Jag tycker att det är fint som du har och ruinen är ju inget gammalt kloster utan stall- och uthusbyggnader :)
Trevlig Helg - Eivor

tant Hannele på Hisingen sa...

jag ställer upp som vinsmakare