måndag 30 maj 2011

Sexljus...


Den klokaste självinvesteringen jag har gjort var att ge mig själv arbetsförbud efter kl 18 i trädgården, klart jag får flytta på en vattenspridare och rycka ett par maskrosor, men jag får inte dögräva så länge det är ljust.


Tanken handlar mer om att vara ute och njuta, laga mat och ta med mig den ut och titta på ljusspelet i trädgården. 


Och i min trädgård är det blandade kvälsljus, både överljus och direktljus. Och jag älskar att överljuset kan få veronikorna att se ut som en uråldrig granskog. Sorten heter 'Blue Dwarf'.


Jag betalar ljusspelet med att inte ha sjöutsikt på vintern, det kostar men blir också varmt och vindstilla. Gott det. 


Och skulle trädridån vara borta betydde det direktpåljus rakt in i trädgården och huset, tack för träden. :)

4 kommentarer:

Åsa Karlsten sa...

Underbara bilder, med ett fantastiskt ljus!! Bra idé med en stopptid, annars vill arbetet gärna skena iväg sommartid. Fast jag skulle få jobba på till 21-21,30-tiden för att få njuta av det sköna kvällsljuset! Så är det att bo i VÄsterbotten;-)
Åsa i Torsfäboda

M/S Design sa...

Det är så fint när dom sena solstrålarna landar i trädgården.
Men det är inte så lätt att fånga dom på bild,men det lyckades du med.
Mariana

Linda sa...

Herlig bilder:) Ja trær er med på å gi høyde, struktur og ramme i hagen. Et absolutt viktig tilskudd til havelivet:)Jeg skulle ønsket meg en større hage slik at jeg kunn fått flere trær, men jeg forsøker så godt jeg kan å snike dem innenfor gjerdet:)

Karin SKARA sa...

Tänk så olika det är, här är stopptid mellan 14-18 och 21-7 därimellan är det FULLT ÖS som gäller. Alltid lika vackert på dina bilder, ren njutning att läsa din Blogg.
Tack för att du delar med dig
Karin i Marum //